Hardenberg

Diamanten paar Hendrik Jan en Jenny Haandrikman

Door de redactie

Hendrik Jan Haandrikman, 87 jaar en Jenny Haandrikman-Kollen, 83 jaar trouwden op 30 juli 1959 voor de wet in het kerkelijk centrum van de Hervormde kerk in Gramsbergen.

"Met een echte boerenbruiloft werd feest gevierd op de deel aan de Haandrik 4 in Holtheme. De dagen voor en na de feestelijke dag waren uitzonderlijk warm en kurkdroog. Maar tijdens de bruiloft goot het water met bakken uit de lucht", vertellen Hendrik Jan en Jenny met een brede glimlach aan de keukentafel.

Het stel leerden elkaar kennen tijdens het verenigingsleven van de Hervormde kerk in Gramsbergen. Het huwelijk werd gezegend met een dochter en drie zonen en dertien kleinkinderen. Dinsdag 30 juli kwam wethouder Gitta Luiten naar het diamanten bruidspaar om hen de felicitaties over te brengen namens de gemeente Hardenberg.

Hendrik Jan werd geboren als tweede telg en groeide op met drie broers aan De Haandrik in Holtheme. Na één jaar Mulo en het diploma op zak van de Middelbare Landbouwschool in Heemse ging Hendrik Jan aan de slag bij vader Hendrik op het gemengd boerenbedrijf.

Koeien melken, varkens en kippen voeren waren zijn dagelijkse werkzaamheden. Na verloop van tijd werd het melkvee vervangen voor 300 schapen en nam zoon Henk de bedrijfsvoering over.

Jenny Kollen groeide op als boerendochter met een jongere zus in Den Velde. Na de meisjesvakschool in Coevorden gingen de handen uit de mouwen op het gemengd boerenbedrijf van vader. Nu geniet het paar van fietsen, tuinieren en voetbal kijken.