Hardenberg

Diamanten echtpaar Tigelaar

Door de redactie

De feestelijke boog, vlaggenlijn en gebakjes zijn haast niet nodig om te merken dat het feest is dij de familie Tigelaar uit Dedemsvaart. De stralende glimlach van het echtpaar Hilbert, 82 jaar en Hennie Tigelaar-Klooster,81 jaar zegt al genoeg.

Het paar trad maar liefst 60 jaar geleden in het huwelijk. Burgemeester Snijders kwam op woensdag 14 augustus naar het bruidspaar om hen de felicitaties over te brengen namens de gemeente Hardenberg.

Hilbert Tigelaar groeide op in Dedemsvaart als tweede kind in een gezin met vier kinderen. Na de tuinbouwschool in Dedemsvaart ging Hilbert aan de slag bij tuinbedrijf Reurink in Dedemsvaart. Op 55-jarige leeftijd en na ruim dertig jaar werkzaam te zijn geweest bij Moerheim tuinen in Dedemsvaart kwam er om gezondheidsreden een einde aan zijn werkbare leven. Hennie Klooster haar wieg stond in Zuidwolde en groede op in een gezin met vijf kinderen. Na de huishoudschool was het vroeg op staan om de zeven koeien handmatig te melken, kippen en varkens te voeren op het gemengd boerenbedrijf. Het paar leerde elkaar kennen na een kerkdienst in Hervormde kerk in Dedemsvaart. Na enkele jaren werd er getrouwd in het toenmalige gemeentehuis van Avereest. Het huwelijk werd gezegend met drie dochters,vijf kleinkinderen en vier achterkleinkinderen