Hardenberg

Diamanten bruidspaar Renkema

Door de redactie

Op woensdag 20 mei waren Wim Renkema en Anneke Gerritsma zestig jaar getrouwd. Burgemeester Wiggers heeft hen gefeliciteerd namens de gemeente op hun trouwdag. Door de corona-crisis is dit heuglijke feit in kleine kring gevierd.

Wim Renkema (1935) zag in het Groningse Middelstum het eerste levenslicht. Zijn vrouw, Anneke Gerritsma (1936) kwam in Opende (Groningen) ter wereld. In de Noorderkerk was er tijdens een zangavond het eerste (oog)contact. Dat liet beiden niet meer los, sterker nog ze trouwden op 20 mei 1960. Het huwelijk werd gezegend met zes kinderen. Inmiddels zijn ze de trotse grootouders en overgrootouders van 30 kleinkinderen (1 is op 3 jarige leeftijd overleden) en 7 achterkleinkinderen. En er zijn nog 1 op komst. De gezondheid van Wim wordt minder, mede veroorzaakt door een ongeluk in januari 2020, waar hij wonderwel heel goed van af kwam. Anneke is nog goed gezond en fiets nog hele stukken.

Hun tocht naar Hardenberg liep langs verschillende plaatsen. Dat had te maken met het werk van Wim. Marechaussee-er was hij en werd dus regelmatig overgeplaatst. Dit vond Anneke niet altijd fijn, maar een andere keuze had ze niet! Zij zelf deed kantoorwerk bij de notaris, maar toen de kinderen kwamen werd ze fulltime moeder. Via Paterswolde, Hoogkerk, Klazienaveen, Emmercompascuum, Oldenzaal, Leeuwarden, Groningen en Apeldoorn kwamen ze 2008 in Hardenberg terecht. Ze wonen met veel plezier in De Bisschopshof.

Zingen zit Wim in het bloed. In Leeuwarden in een gemengd koor en daarna nog in 3 mannenkoren: Gronings Mannenkoor, Politiekoor te Apeldoorn en Gereformeerd Mannenkoor 't Vechtdal. Toenemende gehoorproblematiek zorgde ervoor dat hij moest stoppen met zingen. Nu luisteren ze beiden graag naar koormuziek en breed christelijke muziek. Ze genieten en hopen nog vele jaren samen in Hardenberg te mogen wonen.