Twenterand

DETO terug bij af op de ranglijst

Door de redactie

DETO speelde zaterdag 9 november op eigen veld tegen HZVV uit Hoogeveen. Een ploeg die in het verleden meerdere keren te gast was in Vriezenveen. De Hoogeveners zijn afgelopen seizoen gepromoveerd vanuit de eerste klasse Noord en doen het ook een niveau hoger naar behoren. Voor DETO is het al weken zaak om afstand te gaan nemen van de onderste plaatsen van de ranglijst.Na de prima uitwedstrijd een week eerder tegen SC Genemuiden, werd door de fans gehoopt dat de daar ingezette lijn doorgetrokken kon worden naar de thuiswedstrijd tegen HZVV. Echter voetballen als underdog in Genemuiden waar de thuisploeg het spel maakt, blijkt weer iets totaal anders te zijn dan zelf thuis het spel te moeten maken tegen een ploeg als HZVV.

JOHN VAN MIL

In de eerste helft een gelijk opgaande wedstrijd waarin de beste mogelijkheden voor de gasten waren die er telkens gevaarlijk uitkwamen met Dzemidzic en de snelle Kelly Joao. DETO doelman Anthony van Zaltbommel moest enkele keren handelend optreden om een voorsprong voor de Hoogeveners te voorkomen. DETO kon voetballend prima uit de voeten maar kwam niet verder dan de zestien van HZVV waardoor het geen moment echt gevaarlijk werd in het eerste bedrijf.

Tweede helft

Na de thee een wijziging bij DETO waar Hennie in 't Hof met wat meer druk naar voren wilde spelen, een verdediger inruilde voor een middenvelder met de wissel Soumaoro voor Bongers. Echter het was HZVV dat de openingstreffer maakte in de 53e minuut. Lorenzo Valente werd op volle snelheid de diepte ingestuurd over rechts, kapte zijn tegenstander uit en plaatste de bal met een fraaie stift over Van Zaltbommel in het DETO doel: 0-1. In de fase die volgde probeerde DETO om de gelijkmaker te produceren maar werd daarbij continu knap ontregeld door de Hoogeveners die in deze fase van de wedstrijd drie gele kaarten voorgehouden kregen. Heel even leek de 1-1 op het bord te komen maar het doelpunt van Ter Avest werd terecht afgevlagd wegens buitenspel. En zoals zo vaak: als een ploeg op jacht gaat naar de gelijkmaker, ontstaat er meer ruimte voor de tegenstander. Deze wetmatigheid ging ook deze middag in Vriezenveen op want Yoran Popovic kon in de 86e minuut de wedstrijd definitief in het slot gooien en deed dat ook door van dichtbij de 0-2 aan te tekenen.

Staart van de ranglijst

DETO blijft door deze nederlaag in de staart van de ranglijst waar het zo graag afstand van had willen nemen deze middag. Echter de verschillen onderin de ranglijst zijn nog steeds zeer gering en alles is nog mogelijk na één derde van de competitie waarbij Eemdijk de eerste periode voor zich opeiste. Volgende week ligt de competitie een weekend stil. Wel wordt er bekervoetbal gespeeld. DETO gaat op bezoek in Kampen bij oude bekende KHC, uitkomend in de eerste klasse D. Aftrap in Kampen is om 14.30 uur.