Twenterand

DETO start met zege op Van Riemsdijk Sports Academy

Ingezonden

Na twee weken trainingsarbeid, stond afgelopen zaterdag voor DETO de eerste oefenwedstrijd van dit prille voetbalseizoen op het programma. Beoogd tegenstander, derdeklasser Olympia Haarlem, had afgezegd maar in hun plaats kwam hun samenwerkingspartner Van Riemsdijk Sports Academy uit Amsterdam naar Vriezenveen.

De Van Riemsdijk Sports Academy is een (commerciële) organisatie, die spelers oppikt waarvan de droom om profvoetballer te worden uit elkaar is gespat om welke reden dan ook en biedt tevens jonge spelers met talent de mogelijkheid om zich in de kijker te spelen. De academy is opgericht door Gwendell van Riemsdijk die in zijn jeugd gespeeld heeft bij HFC Haarlem en daarna de overstap maakte naar Ajax en FC Utrecht. Door verkeerde begeleiding en jeugdige koppigheid heeft hij echter nooit de stap kunnen maken naar het eerste elftal. De academy werkt samen met onder meer Olympia Haarlem en laat daar spelers die verbonden zijn aan de academy competitie wedstrijden spelen. Kortom: een tegenstander met uitsluitend jonge spelers van tussen de 16 en 20 jaar die meer dan uitstekend kunnen voetballen en die in de hoofdklasse of derde divisie niet zouden misstaan. DETO kon dus direct vol aan de bak.

In de eerste helft was er van beide kanten prima verzorgd veldspel zonder dat er echt grote kansen te noteren vielen. In de tweede helft was het Koen Fleer die namens DETO een hoekschop vanuit de kluts binnenprikte: 1-0. Lang kon DETO niet genieten van de voorsprong want de Van Riemsdijk ploeg kwam vier minuten later al via een benutte strafschop op gelijke hoogte. In de slotminuut was het toch nog DETO dat de winst pakte toen Maarten Jansen een voorzet keurig over de keeper onder de lat kopte: 2-1. Al met al een nuttige oefenwedstrijd waarbij aangetekend dat ook nog een aantal DETO-spelers niet aanwezig was wegens vakantie en blessures.

Op zaterdag 17 augustus oefent DETO opnieuw thuis. De tegenstander is dan eersteklasser Rigtersbleek uit Enschede, de vorige ploeg van de nieuwe DETO-trainer Otto Krabbe. De aftrap op sportpark Het Midden is om 14.30 uur.

Opstelling DETO: Anthony van Zaltbommel, Stan Nijhuis (46. Jesse Kuyper), Tim Bongers, Mark Koetsier (69. Hoeseb Yakob), Koen Fleer, Qays Shayesteh (75. Kevin Aman), Hoeseb Yakob (46. Wybe Kram), Coplan Soumaoro, Ferdi ter Avest, Maarten Jansen, Kevin Aman (46. Lesley Nahrwold).