Twenterand

Derde voorronde de Krembassy

Door de redactie

Vrijdag 15 maart werd de derde voorronde gehouden van het langslopende darttoernooi van Nederland de Krembassy. Zoals iedere voorronde kunnen er 35 spelers meedoen en ook deze keer was het al weken vol met 35 man.

Organisator Dinand liet de darters spelen over 7 poules van 5 waarin 501/5 gespeeld werd. Uit iedere poule gingen de nummers 1 tot en met 4 over naar de knockout. De spelers kwamen weer overal vandaan, Nieuw Dordrecht, Klazienaveen, Emmercompascum, Ommen, Hardenberg, Hengelo, Rijssen, Nijverdal, Enter, Staphorst e.e. Voor aanvang van het toernooi werd er eerst een minuut stilte gehouden na het overlijden van Jelle Wachtmeester. Jelle was deelnemer in 2017 en 2018 en zeer geliefd bij vele mensen. De hoogste uitgooi deze avond kwam op naam van Dennie Olde Kalter met 167. Het toernooi was om 0.00 afgelopen.

De uitslagen

Kwartfinales: 501/9: A. Konterman tegen H. Smit, 5-2. In deze wedstrijd was Arjan in het begin oppermachtig en nam een 3-0 voorsprong. Henri wist nog op 3-1 en 4-2 te komen ,maar Arjan maakte het daarna af en wist zich voor het eerst te plaatsen voor de finale van de Krembassy.

Y. Peters tegen M. Bos 5-3: Yoeri wist toch wel verrassend voor sommigen zich te plaatsen ten koste van Martin . Martin is genoodzaakt om het nog een keer te proberen om zich net als vorig jaar te plaatsen. Yoeri profiteerde in sommige legs waarin Martin de dubbels liet liggen. Voor Yoeri was het ook de eerste keer dat hij zich wist te plaatsen. In voorgaande edities in de voorrondes lukte het hem iedere keer niet.

D. Olde Kalter tegen J. de Jong, 5-2: Dennie winnaar van de editie 2017 wist zich wederom te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Hij gunde Joey 2 legs en kan zich dus op gaan maken in juli voor de finale. Joey slaagde net als bij de tweede voorronde er niet in om zich te plaatsen, ook weer in de kwartfinale.

R. Ebeltjes tegen S. Boers, 5-4: dit was de spannenste kwartfinale waarin Rick de gelukkigste was. Sander nam een 3-0 voorsprong maar zag Rick terugkomen en uiteindelijk moest de 9e leg de beslissing geven. Hierin wist Rick als eerste de dubbel te gooien en zich ook als nieuwkomer te plaatsen.

Halve finales: 501/7: A Konterman- Y. Peters 4-0; D. Olde Kalter- R. Ebeltjes 4-1. Derde en vierde plek: plaats: 501/5: R Ebeltjes- Y Peters 3-0. Finale: 501/7: A .Konterman-D. Olde Kalter, 4-3: 1. Arjan Konterman (Staphorst); 2. Dennie Olde Kalter (Hengelo); 3. Rick Ebeltjes ( Klazienaveen); 4. Yoeri Peters (Nieuw Dordrecht).

De vierde voorronde is op vrijdag 5 april. Deze zit ook weer vol.