Hardenberg

Denk mee over duurzaamheid

Door de redactie

Inwoners van de gemeente Hardenberg kunnen op verschillende manieren meedenken en meepraten over duurzaamheid. Bijvoorbeeld in een (online) peiling of tijdens gesprekken bij een praatpaal op straat.

De gemeente Hardenberg werkt de komende periode aan een nieuw plan rondom duurzaamheid en wil daarom graag weten hoe inwoners kijken naar duurzaamheid in de gemeente en wat ze daarbij belangrijk vinden? Willen zij zelf ook een steentje bijdragen en zo ja, hoe? In de periode tot aan de zomervakantie zoekt de gemeente inwoners op, online en offline.

Op de Facebookpagina van de gemeente Hardenberg staat tot aan de zomervakantie iedere dinsdag en donderdag een vraag of stelling over duurzaamheid in gemeente Hardenberg. De vragen/stellingen zijn bedoeld als een peiling. De stellingen zijn binnenkort ook offline in te vullen. De locaties hiervoor worden bekendgemaakt op de gemeentelijke informatiepagina in weekblad De Toren en op www.hardenberg.nl/duurzametoekomst.

Praatpaal

De gemeente staat eind juni en begin juli met een originele ANWB-praatpaal op verschillende plekken in de gemeente. Hier kunnen inwoners in gesprek over wat zij belangrijk vinden als het gaat om duurzaamheid in de gemeente Hardenberg. Op donderdag 27 juni staat de gemeente tussen 12.00 en 14.00 uur bij Hardenberg '85 tijdens de sportdag van het Alfa-college. Op donderdag 27 juni tussen 14.30 en 16.00 uur is de praatpaal te vinden op het Bastingplein in Bergentheim. Donderdagavond 27 juni van 19.30 tot 21.00 uur staat de praatpaal bij het Ballonfestival in Hardenberg. Op vrijdag 5 juli kunnen inwoners tussen 19.00 en 21.00 uur op de Markt in Dedemsvaart vertellen wat zij belangrijk vinden voor een duurzame toekomst.

Activiteiten na de zomer

In het najaar organiseert de gemeente verschillende activiteiten rondom duurzaamheid. In september is er een aantal avonden verspreid over de gemeente waar inwoners onder andere kunnen meedoen met een serious game. De activiteiten worden afgesloten op de Dag van de Duurzaamheid (10 oktober 2019) met een Pub Quiz. Deze staat volledig in het teken van een duurzame toekomst voor Hardenberg. Dan wordt ook verteld wat de gemeente tot dan toe van inwoners heeft gehoord en is er gelegenheid om ideeën te delen. De gemeente gebruikt alle informatie bij het maken van het nieuwe meerjarenprogramma duurzaamheid voor de periode 2020-2024. Hierin staan de ambities en doelen op het gebied van duurzaamheid voor de komende vier jaar. Zie ook www.hardenberg.nl/duurzametoekomst.