Twenterand

Den Ham onderuit bij VSCO'61

Door de redactie

Met strijd, inzet en beleving krijgt VSCO'61 hun tegenstander Den Ham op de knieën. Eindstand 4-1. Dat was de tekst van het laatste Twitter bericht van VSCO'61. En daar was geen woord van gelogen. Reeds na zes minuten scoorde Bonestroo de 1-0 voor VSCO'61, waar de Hammer verdediging niet attent was.

hvds

VSCO'61 hanteerde de lange bal op hoop van zegen en Den Ham ging vrolijk in dit stramien mee. In de 42e minuut was er toch de Hammer gelijkmaker. Luuk Kuiper werd binnen het strafschopgebied neergehaald. Scheidsrechte O'Neill aarzelde niet, gaf verdediger Schreurs de rode kaart en Den Ham een strafschop die door Ruiterkamp werd benut. Even daarna een kans voor Bolks die zijn inzet net over het doel zag gaan.

Tweede helft

In de rust waren de VSCO bestuurders er al van overtuigd dat het een zware middag zou worden. De Hammer aanhang was nog niet zo overtuigd van de winstkansen.

Toch had Den Ham gelijk na de pauze een paar prima mogelijkheden via Kuiper en Ruiterkamp. Doelman ten Klooster hield zijn ploeg echter in de race. In de 62e minuut een vrije bal op de middenlijn voor de tribune, die door de onverzettelijke rechtsback Stang hoog voor het doel werd gebracht. Heel de Hammer verdediging keek ernaar hoe vervolgens Jan van 't Oever de 2-1 wist te scoren. Een paar minuten later werd van de Velde geen strobreed in de weg gelegd bij een kopbal uit een hoekschop die als een raket tegen de touwen sloeg.

In de 69e minuut opnieuw een lange bal van VSCO'61 waarbij de spits door Tom Hallink volgens leidsman O'Neill onreglementair ten val werd gebracht. Een gele kaart voor Hallink en een benutte strafschop door van 't Oever. Hallink had daarna nog wat opmerkingen tegen de leidsman, kreeg zijn tweede gele kaart en kon ook onder de douche.

Zonder VSCO'61 te kort te willen doen een nederlaag voor Den Ham die de ploeg volledig op eigen conto kan schrijven.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer