Ommen

Deelnemers SamenLoop raken op stoom

Door de redactie

Meer dan dertig teams zijn inmiddels in voorbereiding op het wandelestafette-evenement SamenLoop voor Hoop Ommen op 25 en 26 mei. Dat is goed nieuws voor het bedrag aan financiën dat de deelnemers ermee voor onderzoek naar betere behandeling van kanker bij elkaar hopen te brengen.

Met creativiteit en veel motivatie zorgen de teams dat Ommen niet om ze heen kan. Team buurtvereniging Hardenbergerweg blinkt uit in veelzijdigheid. "Er zijn kleurig gehaakte telefoonhoesjes en speldjes te koop", zegt Rina Gerrits. Zij vertelt dat vele ouderen druk mooie artikelen aan het maken zijn. "We hebben ook een kraam waar je heel originele kussens, schorten en nog veel meer kunt kopen. Ook heeft ons team fraaie schilderijen vanuit het Vechtgenotenhuis die door de kunstenaars worden geveild. Natuurlijk gaat de hele opbrengst naar de samenloop. Ik hoop dat we het er heel druk mee krijgen".

Team Rond de Regge bruist van activiteit. Zo verkochten ze in een leuke kraam spulletjes voor de samenloop op Lammetjesdag. Kinderen van OBS Nieuwebrug gaan lege flessen ophalen en dames uit de buurt haken schattige troostengeltjes voor de verkoop. Op 13 april is er een barbecue op het schoolplein van OBS Nieuwebrug waarvan een deel van de opbrengst wordt geschonken aan de pot van de samenloop. Ook tijdens het 24-uurs evenement zorgen ze voor bedrijvigheid en gezelligheid met dartwedstrijden, spijker slaan en meer. Net als Team van Duren dat voor een kraam zorgt met grabbelplezier en altijd prijs enveloppen.

Kaartenactie voor Hoop

"Iedereen kent wel iemand in de naaste omgeving die een vorm van kanker heeft", zegt apothekersassistente Wilma Hollak. De apotheek heeft een belangrijke functie in de zorg voor kankerpatiënten en die ligt haar na aan het hart. Apotheek Ommen heeft een team gevormd dat meedoet aan de wandelestafette maar draagt ook in de aanloop al een steentje bij. Apothekersassistente Chantal Timmer heeft met haar vriend Daan Zoeten een set van vijf fraaie kaarten ontworpen met bemoedigende boodschappen rondom het thema 'hoop'. Deze kaarten zijn mede gefinancierd uit de personeelspot. De kaarten zijn te koop aan de balie van beide vestigingen van de apotheek en de opbrengst gaat in zijn geheel naar de SamenLoop voor Hoop.

Kiek voor 'Banner Shot'

Een deel van Team Apotheek Ommen gaat op de kiek voor de social media actie 'Banner Shot' en roept daarmee iedereen op mee te doen. Maak een leuke of originele foto bij één van de samenloop spandoeken en stuur die in via de Facebookpagina van SamenLoop voor Hoop Ommen. Eén hangt op het bouwhek aan de Varsenerdijk en één op een kar die ter verrassing telkens op een andere plek in Ommen opduikt. Uiteindelijk wordt een e-boek gepubliceerd met alle ingezonden foto's.