Hardenberg

Deelname aan de Nimrod

Door de redactie

Op maandag 11 november vindt de Nimrod plaats, de jaarlijks terugkerende jachthondenwedstrijd voor de beste jachthond van dit jaar.

JErOEnfO

Het gaat om een spectaculair 'Nationaal kampioenschap' waar de 18 beste jachthonden van Nederland aan deelnemen, die 18 jachthonden worden hiervoor uitgenodigd. De deelnemers, in vakjargon voorjagers genoemd, zijn vereerd dat zij hieraan mee kunnen doen. Iedere jachthond kan slechts eenmaal meedoen aan de Nimrod. De honden worden geselecteerd op basis van het aantal behaalde punten in het wedstrijdseizoen van dit jaar. Van ieder jachthondenras wordt alleen de best presterende hond gevraagd voor de Nimrod. Dat betekent dat er dit jaar twaalf verschillende jachthondenrassen op de wedstrijd aanwezig zullen zijn. De zes plaatsen van de niet gekwalificeerde rassen worden opgevuld met de Best van de rest. Dit jaar worden die plekken ingevuld door allemaal Labrador retrievers. Het is voor Aldo Winkels uit Vriezenveen de tweede keer dat hij met een eigen gefokte labrador op de Nimrod mag verschijnen.

In 2011 stond hij er met Pien The Second off April, en dit jaar met haar kleindochter Flying Felicia The Second off April (Femke) en nu zelfs als best geplaatste labrador. Aldo had al snel in de gaten dat Femke echt talent had. Femke is zacht, erg volgzaam, wil geen fouten maken, en het leren ging haar goed af. Ze werkt graag met en voor haar baas. Ze heeft inmiddels twee nestjes gehad en ook haar zonen en dochters zijn getalenteerd. Nadat ze vorig jaar de mappen en workingtesten, Artemis en LKN Trofee weer binnen haalden, en de PJP zelfs wisten te winnen, werd er dit jaar een schepje bovenop gedaan en gingen ze voor een Nimrod plek.

Dat is gelukt. Door 2 mappen te winnen met hoge punten was de uitnodiging een feit.

Maandag 11 november gaan ze ervoor op de Nimrod 2019, er zijn dan drie zware proeven uitgezet met op elke proef drie apporten. De afstanden zijn altijd immens en met hindernissen en zware dekkingen. Aldo en Femke hebben er zin in en gaan voor een onvergetelijke dag.