Hardenberg

Dedemsvaart verrassend finalist

Door de redactie

DZOH, Noordscheschut, Dedemsvaart, SVBO en HZVV hebben zich geplaatst voor de finale van het veertigste Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. De Weide, Nieuw Buinen, Staphorst, MSC en Germanicus maken in de tussenronde op woensdag 11 januari uit wie zich als zesde en laatste bij de overige vijf finalisten gaat voegen.

Het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi krijgt in elk geval een nieuwe winnaar, want titelverdediger Sc Erica slaagde er niet in de finale of de tussenronde te halen. In de kwartfinale ging de titelhouder al op het nippertje als een van de vijf beste nummers drie naar de halve finale. In poule B in Dedemsvaart speelde Erica twee keer gelijk en verloor het twee keer, waardoor het als vierde eindigde en voor het eerst sinds tijden niet in de finale staat. Van de finalisten van vorig jaar zien we op 14 januari er drie weer terug: Noordscheschut, SVBO en HZVV - de nummers vier, vijf en zes van vorig jaar. De sensatie van de finale is de derdeklasser Dedemsvaart, dat een sterk toernooi speelt en zich knap tussen de eerste- en tweedeklassers nestelt. Een andere verrassing is zaterdagtweedeklasser DZOH. DZOH, Noordscheschut, SVBO en Dedemsvaart wonnen het toernooi nog nooit.

Naast de uitschakeling van Erica was de uitschakeling van Hoogeveen zondag ook vrij onverwacht. Velen zullen met verbazing de 7-2 zege van Germanicus op Hoogeveen bekeken hebben. Het was niet de grootste overwinning van de halve finale. Die eer viel te beurt aan Emmen dat met 7-0 van Valthermond won. Bjorn Zwikker van Emmen is topscorer met zeven treffers.

In poule A in sporthal Angelslo was de ontknoping bloedstollend. Hardenberg '85 leek met twee zeges de beste papieren te hebben. De derdeklasser versloeg verrassend HZVV, maar speelde daarna gelijk en verloor van De Weide. HZVV was daardoor weer kansrijk voor de finale. In de wedstrijd HZVV-Emmen hadden beiden kans op de eerste plaats en het werd een ongekend spektakel. Bij 3-3 had De Weide weer kans op de eerste plaats, maar in de absolute slotfase scoorde HZVV alsnog de 4-3, waardoor de Hoogeveners zich plaatsten voor de finale. Doordat De Weide daarna van Valthermond won, gaat die ploeg naar de tussenronde. Hardenberg en Emmen vielen net buiten de boot.

In poule B in Dedemsvaart leek Nieuw Buinen op de finale af te stevenen na twee zeges en een gelijkspel, maar doordat de ploeg zich verslikte in Erica kwamen er weer kansen voor Dedemsvaart. In de laatste wedstrijd had de ploeg een zege op Bergentheim nodig voor een finaleplaats en die kwam er: 3-1. Dedemsvaart versloeg ook de finalisten van vorig jaar Erica en Rolder Boys en verheugt zich op een onvergetelijke finale. In poule C in Hoogeveen ging het tussen hoofdklasser Staphorst en tweedeklasser Noordscheschut. Beiden wonnen voor hun onderlinge ontmoeting drie keer en het laatste duel was beslissend. Noordscheschut stuurde Staphorst naar de tussenronde door een 4-1 zege. Beilen, Dalen en EMMS kwamen te kort.

In poule D in Dalen was de spanning te snijden. De strijd ging tussen MSC en SVBO. Voor het laatste duel tussen MSC en SVBO had MSC negen punten en SVBO zeven. SVBO kwam voor, maar MSC kwam terug tot 1-1 en was op dat moment eerste. Toch won SVBO met 2-1, waardoor het naar de finale ging en MSC in de herkansing moet. Kanshebber Achilles 1894 werd derde. In poule E in Zwartemeer bleef tweedeklasser DZOH zonder puntverlies. Hoogeveen zondag viel tegen en verloor van DZOH en Germanicus. De ploeg werd derde en won alleen met 7-2 van HOC, dat haar verrassende optreden in de kwartfinale geen positief vervolg kon geven. Germanicus deed het goed met drie zeges.

Tussenronde

Op woensdag 11 januari gaan De weide, Nieuw Buinen, Staphorst, MSC en Germanicus in de tussenronde uitmaken wie zich als zesde finalist gaat voegen bij de vijf al bekende finalisten. Dit spektakel vindt plaats in sporthal Angelslo in Emmen vanaf 18.00 uur. Op zaterdag 14 januari wordt de finale vanaf 11.00 uur gespeeld. De wedstrijd om de eerste en tweede plaats begint om 17.00 uur.