Hardenberg

Dedemsvaart pakt punt tegen Valthermond

Door de redactie

Tegen Valthermond had Dedemsvaart niet de beschikking over een aantal vaste basisspelers. Dilan van Bree, Nick Hofman, Reamon Knol en Patrick Pater ontbraken voor het duel tegen Valthermond. Daan Zwinselman was terug van een blessure en hij verdedigde het doel weer.

Vervelend was het dat Ben Gerritsen na een klein kwartier het veld al weer per brancard moest verlaten. Hij werd hard op zijn onderbeen geraakt door Valthermond verdediger Lars Baas. Het ontging scheidsrechter Wiecher Stoetman die een tel later wel floot voor de, ook pittige, overtreding op Danny Kuiper. Kuiper hield er geen nadelige gevolgen aan over. Gerritsen werd vervangen door Dennis van Faassen.

Vanaf de aftrap lag het initiatief overigens bij de gasten uit Valthermond. Er werd wel hard gewerkt door Dedemsvaart, maar het team slaagde er niet in om een stevige vuist te maken en doelman Joost Schrik schrik aan te jagen. Na twintig minuten was er een kansje voor Mick Kuilder en een kwartier later kreeg Twan Dekker de bal na een goede aanval op maat aangespeeld. Dekker raakte de bal echter maar half en daar werd doelman Schrik niet bang van.

Commentaar

Acht minuten voor het rustsignaal kwamen de gasten op voorsprong. Erik Jan Veerbeek schoot knap raak, 0-1. Doelman Zwinselman was volslagen kansloos.

Op slag van rust sprak scheidsrechter Stoetman de Dedemsvaartse bank, i.c. Arnoud Rouwenhorst en diens assistent Vincent Koopman even vermanend toe. De leidsman, die ook binnen de lijnen het nodige commentaar te verwerken kreeg, had even genoeg van de opmerkingen vanaf de zijlijn.

Penalty

In de tweede helft presteerde Dedemsvaart beter en werd er beduidend meer druk uitgeoefend op Valthermond. Dedemsvaart verscheen wat nadrukkelijker voor het door Valthermond verdedigde doel en dat leidde tot mogelijkheden. Mogelijkheden die Valthermond in de tweede helft trouwens zeker ook nog kreeg. De Valthermonders gingen slecht met die kansen om. In de 57e minuut werd Özhan Kardag binnen de zestien hard in de rug gelopen. Velen dachten aan een strafschop, maar de scheidsrechter zag het anders en wuifde het weg. Tien minuten voor tijd constateerde de scheidsrechter wel dat een Valthermond speler hands maakte binnen de zestien. De bal ging op de stip en Danny Kuiper voltrok het vonnis, 1-1.