Hardenberg

Dedemsvaart machteloos tegen Emmeloord, 0-2

Ingezonden

In de laatste wedstrijd voor de winterstop op 15 december jl. bracht Dedemsvaart koploper Lemelerveld de eerste nederlaag van het seizoen toe. Op de Boekweit werd het 3-1 en met die driepunter ging Dedemsvaart ongeslagen de winterstop in.

Tegen SC Emmeloord werd de competitie hervat. En dat werd geen succes. De polderbewoners wonnen met 0-2 van een machteloos SV Dedemsvaart.

Al snel na het eerste fluitsignaal verwierf Dedemsvaart een licht veldoverwicht en dat resulteerde in een kansje voor Ben Gerritsen. Zijn doelpoging mislukte. Even later was het aan de andere kant wel raak. Jeroen Sipma verscheen alleen voor doelman Raymon Slot, waarna hij de 0-1 binnen schoof. Via Reamon Knol leek Dedemsvaart iets terug te gaan doen, maar de voorzet van Knol bereikte geen medespeler. De aanvoerder was ook betrokken bij de volgende gevaarlijk ogende aanval van het volledig in oranje spelende SV Dedemsvaart. Nu werd zijn voorzet onderschept door de defensie.

Paal

Nadat de aan zijn knie geblesseerde Rutger Postma was vervangen door Dilan van Bree, ontsnapte de thuisploeg aan een grotere achterstand. Tot opluchting van "de Voarters" belandde de inzet op de paal.

Dedemsvaart kreeg in die 1e helft nog wel een aantal mogelijkheden maar de benodigde nauwkeurigheid ontbrak.

Machteloos

Ook in de 2e helft probeerde Dedemsvaart het wel, maar veel acties stierven in schoonheid. Emmeloord werd ook niet echt gevaarlijk, maar zij hoefden ook niet zo nodig.

Net als in de eerste helft kreeg de thuisploeg wel mogelijkheden om tot scoren te komen, maar ook nu ontbrak de nauwkeurigheid in de acties. Pogingen van Dilan van Bree gingen over en naast. Even later keek Dedemsvaart zo maar tegen een grotere achterstand aan door een goal van Rick Voskuil, 0-2. In feite was dat de beslissing.

Trainer Rouwenhorst bracht Dominique Wiffers nog voor Dennis Eggen. Een machteloos Dedemsvaart slaagde er echter niet in om in de resterende twintig minuten nog de aansluitingstreffer te scoren en om het de gasten nog even heel moeilijk te maken.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer