Hardenberg

Dedemsvaart boekt belangrijke zege op Zuidwolde

Hansheering

Na vier verliespartijen op rij, proefde Dedemsvaart eindelijk weer eens het zoet van de overwinning. In een meer rommelige dan goede wedstrijd was Dedemsvaart met 4-1 te sterk voor de gasten uit Zuidwolde. Danny Kuiper (zie archieffoto) maakte drie van de vier doelpunten.

De openingsfase was van beide kanten rommelig. Het balbezit werd meestal snel weer verspeeld. Het tempo lag hoog, maar mede daarom ging het in de uitvoering wel eens mis.

De eerste ploeg die zich aan de malaise onttrok was Zuidwolde. Via Steven Berghuis brak het door de defensie van Dedemsvaart. De inzet van de snelle aanvaller kon miraculeus gered worden door eerst Daan Zwinselman en daarna Patrick Pater. Dit bleek uitstel van executie want enkele minuten later opende Zuidwolde de score. Nick Hofman ging onder een lange bal door. De aanname en afwerking van Stef Raben was uitstekend, 0-1.

Dedemsvaart herpakte zich snel. Dilan van Bree speelde zich knap vrij binnen de zestien en op de geplaatste inzet had Sjors van der Weide geen enkele kans. Na de gelijkmaker nam Dedemsvaart het heft steeds vaster in eigen hand. Dat Dedemsvaart in de 40e minuut de leiding nam was dan ook niet onverdiend. Het doelpunt was prachtig. Pater en Van Bree braken door aan de linkerkant. Na een snelle combinatie tikte Pater de bal breed op Danny Kuiper die genadeloos uithaalde, 2-1.

Na de rust begon Dedemsvaart sterk. Al snel viel de 3-1. Daarbij had Dedemsvaart over geluk niet te klagen. Een als voorzet bedoelde poging van Danny Kuiper vloog bij de tweede paal schitterend over de keeper tegen de touwen. Enkele minuten later stond Van der Weide wel paraat. Een inzet van Dilan van Bree leek in de bovenhoek te belanden, maar de doelman tikte de bal uit het doel.

Tien minuten voor tijd besliste Dedemsvaart het duel definitief. Ben Gerritsen werd in de zestien gevloerd en de bal ging op de stip. Kuiper weet doorgaans wel raad met deze buitenkansjes en hard schoot hij zijn derde treffer binnen, 4-1.