Ommen

De Triangel besteedt aandacht aan Annie M.G Schmidt

Door de redactie

Op maandag 20 mei, de geboortedag van Annie M.G. Schmidt, was het de nationale Annie M.G Schmidt dag. Op verschillende scholen en in verschillende bibliotheken werd hier aandacht aan besteed. Ook bij De Triangel in Witharen stond de kinderboekenschrijfster op deze dag centraal.

unknown

Anna (Annie) Maria Geertruida Schmidt was een beroemde Nederlandse schrijfster en dichteres van vele boeken, versjes, toneelstukken en televisie- en radioprogramma's. In zowel Nederland als België werd ze wereldberoemd door boeken als Jip en Janneke en Pluk van de Petteflat, maar ook door versjes als Dikkertje Dap en Het Beertje Pippeloentje. Volgens Annie is ze zo succesvol omdat ze in haar hart altijd acht jaar is gebleven. Ze verbaasde zich er als klein meisje al over dat volwassenen vaak andere dingen zeiden dan ze deden. Kinderen zijn volgens haar altijd eerlijk, daarom spelen ze ook vaak de hoofdrol in haar verhalen.

De kinderen van de bovenbouw lazen de jongere kinderen voor uit een boek van Annie. Ook kwamen de kinderen in zwart-witte kleding op school. Verder werd in de verschillende groepen les gegeven en gesproken over deze bijzondere vrouw.