Kinderpersbureau

De Toren achter de schermen

Door de redactie

De Toren je weet vast wel wat dat is! Dat is het weekblad met nieuws. Maar hoe komt de Toren aan deze informatie , hoe maken ze een stukje en hoe is de Toren ontstaan ? Dat zal ik je vertellen.

Door Benthe Raué

Bert Bakhuis (journalist) heeft mij alles over De Toren vertelt. Het is ontstaan door winkeliers die met hun winkel en hun producten adverteren wilden. Nu, ongeveer 65 jaar later, is het groter en met de tijd meegegaan. Het Kinderpersbureau, voor de mensen die niet weten wat dat is, is een onderdeel van de Toren waar kinderen zelf stukjes maken (daar komt ook dit stukje vandaan). Scholen kwamen op het idee om kinderen op een leuke manier taal te leren. Zo ontstond het Kinderpersbureau! De Toren krijgt nieuws per mail of ze interviewen zelf. Met de informatie die ze krijgen maken ze een stukje. Dat stukje gaat in een computerprogramma en als dat vol is word het naar de drukker gestuurd. De drukker die maakt er een echte krant van. Als je een interview houden wilt heb je 4 stappen te doen: 1.Maak een afspraak bij je onderwerp; 2. Verzin vragen (vragen hangen van onderwerp af); 3. Hou het interview op de afgesproken datum; 4. Maak een stukje.

Zelf werkt Bert 15 jaar bij de Toren. Hij is graag bezig met taal. Het is leuk maar ook hard werken. Het leukste aan interviewen vindt hij het contact met mensen. Wist je dat de Toren zijn eigen koek heeft (Torenspitskoek). Heb jij hem al eens geproefd?