Hardenberg

De tijd vliegt in beelden en teksten vastgelegd

Door de redactie

Slagharen, Lutten, schuinesloot en nabijgelegen omgeving is samengevat in historische beelden en teksten. Maandag 7 oktober werd het eerste boek 'De tijd vliegt' door Ronald en Karin van der Schouw van de Jumbo vestiging in Slagharen uitgereikt aan Jan Everts secretaris van Het Oale Meestershuus in Slagharen.

"'De tijd vliegt' dat horen we vaak om ons heen en dat gevoel hebben wij ook!. Alweer 15 jaar Slagharen, wat gaat de tijd hard. In 2004 kregen wij de mogelijkheid om de nieuwbouw van C1000 over te namen. Inmiddels is C1000 uit het straatbeeld verdwenen en zijn we alweer 6 jaar Jumbo", laat Karin en Ronald van der Schouw met een glimlach weten. "Het feit dat er in die 15 jaar veel is veranderd is was voor ons aanleiding om dit jubileum, 15 jaar eens terug te blikken op Slagharen en omgeving. Samen met enthousiaste vrijwilligers van Streekhistorisch Museum Het Oale Meestershuus hebben we een prachtig album samengesteld waarin de geschiedenis van onze mooie dorpen in notendop is samengevat in tekst en beeld", zegt Ronald en Karin.

216 Stickers maakt een compleet album

"Het leuke is dat je met het sparen van 216 stickers het album compleet maakt. Bijna iedereen kent Slagharen van het Ponypark. Nu het Attractiepark Slagharen. Ook weet iedereen zich De Bonte Wever nog te herinneren. Slagharen is een veendorp dat nog maar 175 jaar bestaat. In dit album zijn de highlights van de geschiedenis van Slagharen samengevat met tekst en mooie foto's. De buurtdorpen De Belte, Schuinesloot, Lutten en Oud-Lutten, dat al in 1240 is ontstaan op een hoger gedeelte van het toenmalige moerasgebied, zijn ook in dit album opgenomen. Bij elke tien euro besteding ontvangt je gratis een zakje met historische stickers", aldus Ronald en Karin van der Schouw. Vanaf woensdag 2 oktober is de actie gestart.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer