Hardenberg

De Rolwip verhuist

Door de redactie

Na dertig jaar verhuist peuterspeelzaal de Rolwip in Dedemsvaart, het gebouw wordt te oud. De peuters trekken in bij De Regenboog en De Pretstek en de pedagogisch medewerksters verhuizen mee. Op donderdag 12 december verhuisde de eerste groep. Op vrijdag en maandag volgen de andere groepen.

Peuterspeelzaal de Rolwip is een begrip in Dedemsvaart voor veel (groot) ouder(s) en kinderen. Het gebouw waarin de peuterspeelzaal gehuisvest is voldoet echter niet meer aan de normen van deze tijd. Een grote renovatie of misschien wel nieuwbouw zou nodig zijn om de peuterspeelzaal door te laten draaien in dit pand. De Rolwippeuters zullen daarom per januari intrekken bij kindcentrum De Regenboog in het naastgelegen pand. Ook hebben ouders van de Rolwip kunnen kiezen voor peuterspeelzaal bij De Pretstek. De pedagogisch medewerksters van de Rolwip gaan mee naar beide locaties.

Van de laatste week bij peuterspeelzaal de Rolwip is een feestweek gemaakt voor alle peuter(s) met als thema 'verhuizen'. Allemaal hebben ze iets uitgekozen wat ze mee willen verhuizen en dat meegaat naar De Olifanten; hun nieuwe groep bij De Regenboog. Ter afsltuiting van de week hebben de kinderen en juffen van de Rolwip en Olifanten gezellig samen iets gegeten en gedronken.