Hardenberg

De Pallegarste nu ook elitecamping

Door de redactie

Precies een halve eeuw nadat Opa Berend in 1970 met camping de Pallegarste in Mariënberg begon, doopte de ANWB de Pallegarste om tot vijfsterrencamping.

Loon naar werken, het resultaat van samen de schouders eronder. Drie generaties lang. Opa legde het fundament, de ouders van Marcel Schuldink breidden de camping flink uit en de schop ging sinds 2010, toen Marcel en Marinke het overnamen, regelmatig de grond in. "Wij zijn ontzettend trots dat wij nu het predicaat vijfsterrencamping mogen voeren", aldus Marcel.

Vorige week stond er ineens zonder aankondiging een promotiebus van de ANWB op de stoep aan de Pallegarsteweg. "Stapten er van die mooie dames uit in gouden pakjes behangen met allerlei sterren. We hadden eerst nog niks door", vertelt Marinke. "Maar toen de champagneflessen knalden en er een banner werd uitgetrokken waarop stond vermeld dat wij waren verkozen tot vijfsterrencamping begon het ons wel te dagen".

Vorig jaar zat de Pallegarste al dicht tegen de vijf sterren aan. Maar was het nieuwe sanitairgebouw nog niet helemaal af en moest de verbouwing van de kantine tot restaurant nog plaatsvinden. "Sowieso weegt het sanitair zwaar op de beoordeling: 40% van het totaal. Vergeet je bijvoorbeeld het haakje waar je je handdoek aan kunt hangen kost je dat al punten. Andere belangrijke beoordelingspunten zijn de aankleding van het terrein, de ruimte en jouw speel- en zwemmogelijkheden. Maar nu ook ons restaurant helemaal vernieuwd is kon de ANWB niets anders meer dan ons de vijf sterren toekennen. Nogmaals geweldig!"

Vorig campingseizoen werd de Pallegarste al verkozen tot Superplatz door de ADAC, zeg maar de Duitse ANWB. "Maar de toekenning door onze eigen ANWB is wel de kers op de taart. Nu moeten wij het gaan waarmaken want door deze erkenning krijg je zeker meer nieuwe gasten, die tevens meer gaan verwachten maar dat mag ook. We zijn er klaar voor. Laat ze maar komen", lachen Marcel en Marinke in koor.

Ze blijven sowieso niet stil zitten. Elke campingplek had al 16 ampere, KabelTV en internetaansluiting. Nieuwe speeltuinen, safaritenten, huurchalets, beachlodges en een kinderboerderij waren tevens in al die jaren al gerealiseerd. Naast de indoor speeltuin en een pizzeria wordt er binnenkort drie tiny houses gebouwd op de camping. "Nu we een vijfsterrencamping zijn willen wij het ook blijven. Stilzitten is geen optie dus". Voor meer info en/of boekingen: www.depallegarste.nl.