Hardenberg

De Opstap in fanfare-stemming

Door de redactie

"Enthousiast en erg nieuwsgierig", reageert Henk Mink op de vraag hoe de kinderen van obs De Opstap zijn muziekles vinden. De OpStap is een school voor eerste opvang van asielzoekerkinderen en anderstaligen in de gemeente Hardenberg en omliggende gemeentes. De school is gevestigd op het AZC in Heemserveen.

Gedurende zes weken was meester Henk, vanuit de Stichting Hafabra, geheel belangeloos elke dinsdag op school om instrumenten-les te geven. In kleine groepjes leren de kinderen in een half uur per week een instrument te bespelen. De kinderen kunnen kiezen uit koperinstrumenten, zoals een trompet, hoorn of trombone. De kinderen hebben een uitgesproken mening Wafa: "Meester kan heel goed spelen!" Mahan: "Wij gingen oefenen met hoog en laag, wel moeilijk, maar wel geleerd." Rozana: "Ik wil leren. Trompet vond ik mooi!"

"Het gaat om toeteren, klaar!", vertelt meester Henk om het maken van plezier te benadrukken. Toen meester Henk de ballonnen tevoorschijn haalden, kon het feest beginnen. Door een ballon op te blazen, leren de kinderen op de juiste manier te blazen op een instrument. Meester Henk merkte op dat de kinderen opmerkelijk snel geluid uit het instrument kunnen krijgen. Maathouden, ritme en marcheren is wat ze leren en vol enthousiasme laten zien en horen tijdens de laatste les, die werd afgesloten met een geweldige optocht door de school. De kinderen van De Opstap vonden het prachtig.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer