Hardenberg

De Ontdekkingstocht

Door de redactie

Van 23 oktober tot en met 18 december is bij Hardenberg Art de expositie 'De Ontdekkingstocht' te zien, met werk dat gemaakt is door veertien cursisten van Wil van der Linden en Louise Bramer. Er is gewerkt in diverse schildertechnieken, en in verschillende genres zoals 'stilleven', 'landschap' en 'bloemen' maar er zijn ook abstracte, niet figuratieve kunstuitingen te zien.

Het was voor de cursisten een werkelijke ontdekkingstocht om te ervaren op hoeveel verschillende manieren een onderwerp kan worden weergegeven, met als resultaat heel eigen, individuele werkstukken. Ook de diverse schildertechnieken kwamen aan bod: acryl-, olie- en aquarelverf, plus de belangrijke thema's kleur, compositie en perspectief. Met veel kennis van zaken en enthousiasme hebben Wil en Louise hun liefde voor kunst gedeeld, en met voorbeelden uit de kunstgeschiedenis en eigen ervaringen konden ze inspelen op de interesses en talenten van hun cursisten.

De expositie valt samen met de Cultuurweek die wordt georganiseerd door Cultuurkoepel Vechtdal. Deze week, van 27 tot en met 31 oktober, staat in het teken van (amateur)cultuur zoals beeldende kunst, dans, muziek en techniek. De expositie zal niet officieel worden geopend in verband met de nog steeds geldende coronamaatregelen, maar is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het LOC.

Hardenberg Art, Exposities en Kunstuitleen is gevestigd in het LOC aan de Parkweg 1 a4 in Hardenberg. De Kunstuitleen is open op woensdag, donderdag en vrijdag van 14.00 tot 16.30 uur. Op zaterdag 31 oktober is de uitleen geopend van 11.00 tot 16.30 uur. Voor meer informatie: www.hardenbergart.nl of info@hardenbergart.nl.