Hardenberg

Restaurants wisselen van eigenaar

Door de redactie

Zondag 14 april is de laatste werkdag voor Johan en Daniëlle Krul in restaurant Restaurant de Olde woage aan het Meiboomplein 1 in Gramsbergen. Vanaf dan wordt het restaurant officieel gerund door Jelle Jansen en Corine Kleine. Het restaurant krijgt dan de naam Restaurant De Woage. "Eerst gaat dan het restaurant een paar weken dicht en dan zijn we vanaf 8 mei weer geopend", vertelt Corine enthousiast.

Jelle Jansen en Corine Kleine zijn beide negen jaar werkzaam geweest bij restaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde. "We moesten niet weg bij de Groene Lantaarn, maar we wilden graag voor ons zelf beginnen. Het werd tijd voor wat anders. We wilden graag in de buurt blijven want ik kom zelf uit Hardenberg en we zijn geen mensen van de grote stad. Toen was ik toevallig bij de kapper in Gramsbergen en wist dat Johan en Daniëlle een echtpaar zochten om mee samen te werken en die dan eventueel het bedrijf konden overnemen. Ik deed een briefje in de brievenbus en van het één kwam het ander en nu werken we het laatste half jaar samen in restaurant de Olde Woage", vertelt Jelle.

"Toen kwam het moment dat De Proatkoele in Dedemsvaart te koop kwam. Jelle en Corine wilden eigenlijk geen jaren meer wachten met het beginnen van een eigen bedrijf. En ik moet nog een tijdje werken maar wil het wat rustiger aan doen. We hebben toen besloten dat Daniëlle en ik de Proatkoele gaan overnemen en er naast het uitgaansgelegenheid een restaurant van gaan maken en de Olde Woage overdoen aan Jelle en Corine'', vertelt Johan Krul. "De samenwerking was waardevol. Jelle heeft veel kooktechnieken maar ook ik heb mijn eigen specialiteiten. We hebben erg veel van elkaar geleerd".

Spannend

"Wij hebben al negen jaar in een sterrenrestaurant gekookt en wisten ook niet anders, maar De Olde Woage is wel heel iets anders. We gaan in mei ook niet op sterrenniveau koken. We willen ambachtelijk koken voor iedereen. Iedereen is welkom. We hebben nu een prachtig restaurant in een prachtig dorp en dat dorpsgevoel willen we graag zo houden", vertelt Jelle. ''We werkten al jaren bij de Lantaarn en wisten niet hoe het anders ging. Maar om hier te werken is erg ontspannend en fijn. Natuurlijk is het wel spannend om een eigen onderneming te beginnen", vertelt Corine.

De karakteristieke sfeer blijft

Tijdens de weken dat het restaurant gesloten is zal het interieur veranderd worden. "De karakteristieke sfeer zal er blijven. Een likje verf en andere stoelen komen er wel. Ook gaan we natuurlijk een eigen menukaart presenteren. Het is de bedoeling om met producten uit de buurt te werken zoals de Slatmanskoek en de mozzarella van Buffelfarm kelder uit Radewijk. Wij gaan straks ook zelf broodjes maken met bloem uit de regio. Dingen die nu al bekend zijn op de kaart zullen ook zeker terugkomen. Zo zal de chateau briand met stroganoff saus bij ons op het menu staan maar ook op de menukaart van Johan", vertelt Jelle.

Nieuw restaurant in de ProatKoele

Johan en Daniëlle Krul maken een nieuwe start in Dedemsvaart in de Proatkoele. De Proatkoele is een begrip in Dedemsvaart en omstreken. Het pand is gevestigd aan de Tottenhamstraat 78."De grote zaal blijft zoals het was en is geschikt voor partijen tot 250 personen. In deze omgeving is er behoefte aan een feestzaal en daarnaast vinden veel mensen de authentieke zaal geweldig. Maar de party's zullen in nieuwe stijl zijn", vertelt Daniëlle. Het voorcafé is verbouwd tot een gezellig restaurant met een open keuken'. "Het is de bedoeling dat ik het iets rustiger aan ga doen. Het restaurant is niet groot, maar geschikt voor 25 personen", vertelt Johan.

Iedereen is welkom

Bij Johan en Daniëlle is iedereen welkom vanaf 19 april. "We houden op een later tijdstip een officiële opening". U kunt nu al reserveren voor feesten en partijen door met hem contact op te nemen via 0611474747 of info@deproatkoele.nl. Op 6 mei vindt de officiële opening plaats voor genodigden van Restaurant De Woage . Ook kun u hier reserveren via 0524-563788 of info@restaurantdewoage.nl

"Vanaf 14 april zullen onze wegen scheiden. Maar niet voorgoed. We houden natuurlijk contact onderling. En we zijn allemaal super blij dat met een nieuwe uitdaging kunnen beginnen", vertellen ze enthousiast.