Hardenberg

De nieuwe winkel van Hans Anders trekt veel bezoekers

Door de redactie

Onlangs opende Hans Anders haar nieuwe winkel in de Fortuinstraat. De winkel was eerder gevesigd aan de Spinde, waar appartementen zullen komen. De nieuwe locatie blijkt een succes. Er komen veel extra bezoekers, zowel vanuit Hardenberg als daarbuiten. Uit handen van centrummanager Eduard Plate ontving filiaalmanager Dave Meier een bos bloemen namens Winkelstad Hardenberg.

G. Brokelman

'We zijn blij met deze winkel", gaf Plate aan, "Dat er ook in deze onzekere tijden wordt geïnvesteerd is belangrijk voor Hardenberg". Dave Meier en z'n team glunderen in de nieuwe winkel van Hans Anders. "De afgelopen weken waren we het snelst groeiende filiaal in Nederland", zegt Dave, "De Fortuinstraat trekt veel passanten, vooral winkelend publiek". Het is ook de combinatie van winkels die straat zo aantrekkelijk maakt. "Er komen niet alleen gerichte mensen. De aanwezigheid van bijvoorbeeld Travelbags hier tegenover of Vinnies hier vlak naast maakt dat mensen ook zomaar binnenkomen. Hardenberg is een fijne stad om te ondernemen".

Drukke Fortuinstraat

"De Fortuinstraat is inderdaad een drukke winkelstraat met veel afwisselende winkels', zegt centrummanager Eduard Plate,"Met een mix van formules en lokale winkels. Dat maakt het verrassend, en dat trekt mensen". De filiaalmanager vertelt dat ze op de oude locatie mensen naar de Fortuinstraat zagen lopen, terwijl het op de Spinde rustig was. "Dat beeld is helemaal veranderd, er lopen vrijwel altijd mensen voorbij en dat merken we. Om die reden wordt het team van zeven medewerkers binnenkort uitgebreid.

Covid-19

Tegelijk zijn er zorgen. De winkel is Corona proof ingericht. "We hebben allemaal mondkapjes. Die mondkapjes gelden ook voor klanten als we bijvoorbeeld oogmetingen doen. Alles wordt na gebruik gedesïnfecteerd en we hebben een maximum aantal klanten in de winkel". Het is, net bij alle andere winkels in het centrum, veilig winkelen. "Toch weten we niet hoe klanten reageren in deze periode. Maar we zijn, net als onze collega's, goed voorbereid". Hans Anders is in ieder geval vastbesloten het succes vast te houden, samen met de andere ondernemers in de straat.