Hardenberg

De Nieuwe Veste Hardenberg heeft een gouden schoolkantine

Door de redactie

De Nieuwe Veste Hardenberg heeft de status gouden schoolkantine van het Voedingscentrum verdiend. Deze week hebben ze de bijbehorende schaal in ontvangst mogen nemen. De schaal krijgt een mooi plek bij de balie, zodat iedereen kan zien dat De Nieuwe Veste zich inzet voor een gezonde kantine waar leerlingen verantwoorde keuzes kunnen maken.

Combinatiefunctionaris Ilona Zondag heeft in samenwerking met kantine-medewerkster Mylou Dingenouts de kantine gezonder gemaakt. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in onze gezonde schoolkantine. Het valt meteen op: de keuze voor gezonde broodjes, groente en fruit. Verder is er altijd gekoeld water beschikbaar bij het watertappunt. We hebben de schaal voor de gouden schoolkantine ontvangen, omdat ons assortiment voor minimaal tachtig procent bestaat uit betere keuzes. Leerlingen brengen veel tijd door in de schoolzaal en komen dagelijks in aanraking met deze betere keuzes.

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen. "We zijn er trots op dat we op deze wijze bij kunnen dragen aan deze visie".