Twenterand

De Lofstem eert jubilarissen

Door de redactie

De Christelijke Gemengde Zangvereniging De Lofstem uit Westerhaar hield onlangs de jaarvergadering. Daarbij werden ook de jubilarissen gehuldigd.

Voorzitter Egbert Jansen memoreerde in zijn openingswoord aan een bijzonder jaar waarin De Lofstem tot ieders genoegen samen is gaan repeteren en optreden met Zang en Vriendschap uit Mariënberg/Beerzerveld. Daarnaast vinden de repetities nu plaats in 'Domus', het oefengebouw van muziekvereniging SDG aan de Zwembadlaan in plaats van in het Hervormd Centrum.

Hierna werden de jubilarissen gehuldigd. Sinie Jonker-Schonewille is vijftig jaar lid. Dinie Schippers-Snippe mag zich verheugen in een lidmaatschap van 45 jaar en tenslotte Tonnie Wevers, 35 jaar lid. Alle drie de jubilarissen werden uiteraard in de bloemetjes gezet.

De gezamenlijke gezellige avond met Zang en Vriendschap is vorig jaar goed bevallen en dit jaar voor herhaling vatbaar. Een paar algemene punten die nog vermeldenswaard zijn. De samenwerking met Zang en Vriendschap is een goede keuze geweest. Voor zowel de koren als de dirigente is dit een fijne manier van repeteren en optreden.

Meer variatie

Bij het lezen van het jaarverslag bleek uit de gezongen liederen dat er eigenlijk maar weinig variatie wordt gebracht tijdens de optredens. Een schema waarin een overzicht komt van gezongen liederen en de plaats van dit optreden moet daarin wat duidelijkheid geven. Nieuw was het afgelopen jaar het bakken van knieperties. Het doel is uiteraard de kas te spekken en is voor herhaling vatbaar. De voorzitter beëindigde hierna de jaarvergadering en onder het genot van een hapje en drankje werd de bijeenkomst nog even gezellig voortgezet.