Hardenberg

De kop is eraf voor BV Second Dribble

Ingezonden

Afgelopen weekend was de start van het nieuwe basketbalseizoen. Voor Second Dribble betekende dat ze met een aantal nieuwe teams de competitie in gingen. Het was spannend om te kijken hoe deze nieuw teams het zouden gaan doen in hun competitie.

Zaterdagmiddag om 15:00 uur waren de jongens U14 de eersten die speelden. In sporthal De Slag kwamen The Jugglers uit Enschede op bezoek. Second Dribble begon goed en nam de leiding. Na de rust werd het nog een heel spannende wedstrijd. The Jugglers kwamen langszij en namen zelfs een kleine voorsprong. Maar Second Dribble knokte zich terug en wist er nog een verlenging uit te slepen. In de allerlaatste seconden van de verlenging wist Second Dribble de winnende score te maken en zo de wedstrijd te winnen met 50-48.

Daarna was U14 meiden aan de beurt. Dit nieuwe meidenteam van Second Dribble ontving Uitsmijters uit Almelo in De Slag. Second Dribble begon goed en samen met de meiden van de Uitsmijters maakten ze er een mooie wedstrijd van. Bij de rust stond het gelijk en was het niet duidelijk wie er zou gaan winnen. In de 2e helft verloor Second Dribble de grip op de wedstrijd. Het harde werken in de 1e helft eiste zijn tol. Uitsmijters won uiteindelijk de wedstrijd met 36-52.

Tegelijkertijd moest Second Dribble U12 naar Wierden om tegen SVZW te spelen. Ook dit is een nieuw team van Second Dribble. Het was duidelijk dat ze nog aan elkaar moesten wennen. Toch wist Second Dribble redelijk in het spoor te blijven van SVZW. De wedstrijd werd verloren met 44-22.

Als laatste moesten de mannen U20 in De Slag spelen tegen Amical uit Enschede. De 1e helft was behoorlijk spannend. Second Dribble begon goed en nam een kleine voorsprong. Vervolgens was het Amical die de leiding overnam. Maar Second Dribble bleef goed spelen en wist de achterstand heel klein te houden. Na de rust vergat Second Dribble de goede lijn door te zetten. Amical rook hun kans en nam een grote voorsprong. In het 4e kwart kwam Second Dribble nog wel terug, maar verloor de wedstrijd uiteindelijk met 35-55.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer