Hardenberg

De Kledingbank gaat weer open op afspraak

Door de redactie

Op vrijdag 13 maart heeft de Kledingbank noodgedwongen de deuren moeten sluiten vanwege de regelgeving rondom het coronavirus. De zomercollectie bleef hangen in de rekken en ook de aanvoer van kleding werd stopgezet omdat ze deze niet konden verwerken. Fijn dat aan de oproep gehoor werd gegeven en de container nagenoeg leeg bleef.

En hoe nu verder?

Het ziet er naar uit dat het nog wel enige tijd gaat duren voordat de Kledingbank weer op hun oude manier kunnen gaan werken. Tot die tijd is een andere aanpak nodig waarbij ze zich allemaal moeten houden aan de veiligheidsvoorschriften van het RIVM. Dat geeft beperkingen maar ze hopen op deze manier de mensen die de kleding het hardst nodig hebben toch te kunnen bedienen. De Kledingbank is erg blij dat een deel van de vrijwilligers de mogelijkheid heeft te helpen bij de uitgifte en het aanvullen van de voorraad. Temeer omdat ze meer dagdelen open zullen zijn omdat ze per half uur minder cliënten kunnen bedienen. Omdat ze altijd op afspraak werken via een pasnummer is het voor hen nu de uitdaging om de cliënten/pashouders te bereiken.

Wat gaan ze doen?

Ze plaatsen een tweewekelijks schema met ingang van dinsdag 19 mei op de website http://www.kledingbankhardenberg.nl en op FB waarin per half uur een aantal pasnummers worden ingepland.

Ze beginnen met de afspraken die op 13 maart niet door konden gaan enzovoort. Op deze manier hebben zij alle pasnummers ingepland tot de eerste week van juli. Bent u pashouder en is uw nummer eind juni nog niet langsgekomen in de planning op de website mail dan naar kledingbankhardenberg@gmail.com voor een afspraak.

Zoals gezegd hebben zij zich de aanpak aangepast om zich aan de veiligheidsvoorschriften van het RIVM te kunnen houden. U kunt de regels en afspraken vinden op http://www.kledingbankhardenberg.nl bij het afsprakenschema.

Tot slot

Omdat de ruimte beperkt is en niet alle vrijwilligers inzetbaar zijn vragen zij u de kleding die u af wilt staan aan de kledingbank nog even te bewaren. Ze verwachten dat ze vanaf begin juli weer kleding kunnen gaan innemen.