Hardenberg

De Kern start Kinderboekenweek

Door de redactie

Op obs de Kern in Hardenberg is de Kinderboekenweek op ludieke wijze van start gegaan. Het motto 'reis mee' is letterlijk opgevat. De wijk rondom de school mocht genieten van een bontgekleurde stoet, bestaande uit allerlei verschillende en versierde voertuigen. Niet opgesteld per groep, maar gezellig door elkaar. Waardoor de oudere leerlingen de jongere leerlingen konden begeleiden.

De Kinderboekenweek is bij uitstek geschikt om het lezen op een leuke manier te promoten. Het leren lezen is een van de belangrijkste, zo niet de belangrijkste vaardigheid die aangeleerd wordt op de basisschool. Lezen geeft de leerlingen een mogelijkheid om te 'reizen' naar allerlei fantasiewerelden. "Waar we als school heel blij mee zijn, is de invoering van het maatjeslezen. Dit gebeurt klasdoorbrekend, waardoor ook weer de ons-kent-onscultuur versterkt wordt. Leren is leuk, samen leren is leuker", aldus juf Manon.

Kijkmiddag

Op donderdag 17 oktober wordt de Kinderboekenweek afgesloten met een kijkmiddag. Ouders, opa's, oma's en andere belangstellenden zijn van harte welkom om van 15.00 tot 16.00 uur een kijkje in de school te komen nemen en de sfeer te proeven.