Hardenberg

De juiste hulp?

Door de redactie

Lezer aan het woord

Onder deze rubriek worden ingezonden brieven alleen geplaatst mits voorzien van naam en woonplaats en wanneer andere contactgegevens bekend zijn bij de redactie. De redactie is geenszins verantwoordelijk voor de inhoud, maar behoudt zich het recht voor teksten in te korten.

Dag Allemaal,

Inmiddels is het in Dedemsvaart een veel besproken verhaal dat er een psychiatrische zieke jonge dame rond loopt die zorgmijder is.

Wat inhoud: dat je door jou ziekte de zorg niet wil accepteren.

Loop jij over straat of op een openbare plek en zie jij een verward persoon lopen of iemand die niet helemaal psychisch functioneert , waarvan je denkt: die heeft dringend hulp nodig dan is het goed dit te melden!

Naaste familie kan hier vaak niks meer mee, omdat die al jaren lang vele stappen hebben ondernomen en tegenwoordig zijn er heel veel meldingen nodig van alle kanten om in actie te mogen komen t.a.v. een zorgmijder.

Als de psychiatrisch zieke persoon geen hulp accepteert door de ziekte en dus zorgmijder is , mag de hulpverlening in Nederland volgens de Wet en Regelgeving niets doen , en wordt een ziek iemand aan het lot overgelaten, met misschien een toekomst perspectief als dakloos. Dit is toch onmenselijk en gun je niemand!!!

Alleen als degene een gevaar voor zichzelf en /of de medemens(en) wordt en het mogelijk dramatisch uit de hand loopt kan er door de hulpverlening ingegrepen worden.

Als familie denk je al tijden: neem deze persoon op om ergere situaties te voorkomen t.a.v. de persoon zelf en of de medemensen.

Kortom: zie je een verward persoon lopen denk dan niet ik meld dit niet, maar meld het WEL uiteindelijk help je de persoon wel en kies je voor veiligheid van de persoon en medemens.

Zie het niet als verlinken, maar wel als het bieden van een helpende hand.

Dit is op advies van GGD IJsseland en Politie. Denk niet na 1 of 2 keer melden het heeft geen zin, want dat heeft het uiteindelijk na heel veel meldingen wel.

Melden kan bij:

• GGD IJsselland Bemoeizorg , je kunt hier een formulier (waar in jezelf anoniem blijft t.a.v de persoon) invullen: www.ggdijsselland.nl/meldpuntmaatschappelijkezorg/

Of bellen met : 038 – 428 15 50

• Politie :tel nr 0900-8844

Dus wanneer jij iemand ziet waarvan je denkt die heeft dringend hulp nodig bied jij dan de helpende hand door een melding te maken? Ik hoop het wel!!

Surf naar de site van GGD of pak de telefoon

Dit allemaal onder het motto van de regio Hardenberg:

DE KRACHT VAN GEWOON DOEN!

Voor opmerkingen (niet voor meldingen): dsc1.12@hotmail.com

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer