Hardenberg

De Hardenbergse Beursvloer: Samen ondernemen

Door de redactie

Samen ondernemen met gesloten portemonnee; dat is het principe van de Maatschappelijke Beursvloer. Op maandag 24 februari zal er weer een nieuwe editie van de Hardenbergse Beursvloer plaatsvinden. De locatie is dit jaar de Heemserhoek in Hardenberg.

"Op de Maatschappelijke Beursvloer komen vraag en aanbod van mensen en middelen op een leuke en constructieve manier bij elkaar", zegt Henny Zomer van de Hardenbergse Uitdaging, één van de organisatoren van de Hardenbergse Beursvloer. "Lokale bedrijven en maatschappelijke organisaties wisselen deze avond in een ongedwongen sfeer diensten en goederen uit. Alles op basis van wederkerigheid, dus er wordt niet gehandeld met geld. Bedrijven kunnen op deze manier invulling geven aan hun maatschappelijke betrokkenheid en vrijwilligersorganisaties kunnen zo de hulp vinden die ze vaak hard nodig hebben".

Voor maatschappelijke organisaties is het steeds moeilijker om vrijwilligers en fondsen te werven. Henny: "Een zorgelijke maatschappelijke trend, terwijl er veel kansen onbenut blijven. Bedrijven en organisaties hebben elkaar veel te bieden. Meer dan op het eerste oog vaak lijkt. Of het nu gaat om onbezoldigd werk of het beschikbaar stellen van materialen, middelen of faciliteiten. Er is altijd een match te bedenken".

Groot succes

In 2018 was de Hardenbergse Beursvloer een groot succes. In korte tijd werden veel maatschappelijke vragen opgelost. Er werden 75 matches gemaakt met een maatschappelijke waarde van ruim 92 duizend euro.

De Hardenbergse Beursvloer 2020 begint op 24 februari om zes uur met een hapje en drankje in het restaurant van de Heemserhoek, waar de eerste contacten al kunnen worden gelegd. Als de gong klinkt zal de beursvloer van start gaan. De deelnemers hebben een uur de tijd om hun match te realiseren. Aan het einde van de avond zal er een ballonvaart verloot worden. Verenigingen, stichtingen en bedrijven uit de hele gemeente Hardenberg kunnen zich opgeven en deelnemen. Deelname is gratis.

Voor meer informatie en opgave: www.hardenbergseuitdaging.nl/beursvloer.