Hardenberg

De Gouden Ploeg heeft eigen Plaatsnaamborden

Door de redactie

De 233 bewoners van buurtschap De Gouden Ploeg, tussen Bergentheim en Mariënberg, zijn blij met hun eigen plaatsnaamborden. Wel jammer was dat de geplande officiële openingsceremonie niet door kon gaan vanwege de coronacrisis.

De geschiedenis van De Gouden ploeg gaat terug naar circa 1855. Dit was de tijd dat het kanaal Almelo de Haandrik werd gegraven waarmee ook de turfindustrie op gang kwam. Het verhaal gaat dat er een groep turfstekers goede prestaties leverde en daarvoor net iets meer verdiende dan de rest. Of dit werkelijk zo was weet Henk-Jan de Keizer, voorzitter van Plaatselijk Belang, niet. Er doen meer mooie verhalen de ronde.

De officiële onthulling van de borden stond gepland voor zaterdag 21 maart. Zes borden zouden door de aanwonende buurtbewoners, in een soort estafette, worden onthuld. Als laatste zou het bord aan de Boerendijk worden onthuld in aanwezigheid van Wethouder Jan ten Kate, de buurtbewoners en genodigden. Helaas kon dat vanwege het coronavirus niet doorgaan. Plaatselijk Belang hoopt dat er later dit jaar nog een moment komt waarop de inwoners het glas met elkaar kunnen heffen.