Twenterand

De Gerben Löwik Classic 2019

Door de redactie

Zaterdag 22 juni wordt de vijfde editie van de inmiddels landelijk bekende Gerben Löwik Classic verreden. Deze nog maar jonge tocht heeft zich binnen de kortste keren gevestigd tussen de landelijke tochten die het keurmerk 'NTFU Extra Goed Geregeld' dragen. Zo zijn de routes voorzien van duidelijke bewegwijzering en zijn er voldoende stops voor verzorging aanwezig tijdens de tocht.

Deze mooie tocht door het Twentse land trekt inmiddels mountainbikers en wielrenners vanuit binnen en buitenland die genieten van de mooiste klimmetjes en uitzichten die Twente te bieden heeft. De tochten hebben verschillende afstanden. Zo zijn er verschillende afstanden voor de mountainbiker (25km (ouder/kind) 35km, 65km, 90km) en wielrenner (75km, 90km, 140km) die dwars door het Twentse landschap gaan waardoor zelfs de echte tukker op plaatsen komt waar hij nog niet eerder is geweest.

Starttijd een inschrijving

Rijders kunnen starten tussen 9.00 en 10.00 bij Löwik Wonen & Slapen, Westeinde 660 in Vriezenveen.

Voorinschrijven kan voor slechts 5,50 euro op de website www.gerbenlowikclassic.nl waardoor je wachttijden bij de start voorkomt. Inschrijven op de dag zelf kan natuurlijk ook.

75 km toertocht

Wel in de heuvels fietsen maar niet uren in het zadel? Dan is deze tocht de ultieme uitdaging voor jou. Met 487 hoogtemeters is dit een prachtige rit om de heuvels rondom Markelo en de Sallandse heuvelrug te ontdekken. Je kunt onderweg gebruik maken van twee pauze plaatsen. De route gaat voor het grootste gedeelte over de voor deze regio zo typerende landweggetje. Je zult versteld staan van de schoonheid van deze tocht.

95 km toertocht

De 95 km met 545 hoogtemeters kun je gerust een uitdaging noemen. Deze prachtige rit voert je langs de heuvels rondom Markelo en de Sallandse heuvelrug. Onderweg kun je bijtanken op twee pauze plaatsen. De route gaat voornamelijk over de voor deze regio zo typerende verkeersluwe landweggetjes. Je zult verrast worden van de voor velen onbekende wegen.

140 km toertocht

Draai je je hand niet meer om voor een rit boven de 100 km? Dan is dit een mooie uitdaging voor jou. Een prachtige rit over 140 km met maar liefst 700 hoogtemeters. Deze prachtige rit voert je langs de heuvels rondom Markelo en de Sallandse heuvelrug. De route gaat voornamelijk over de voor deze regio zo typeerde verkeersluwe landweggetjes. Je kunt je energie opladen op twee pauze plaatsen.

Durf jij de uitdaging aan?

Ook de mountainbike specialisten van Wielerclub Twenterand zijn erin geslaagd om drie uitdagende routes uit te zetten! Dit jaar is er voor het eerst een beginnersroute van 35 km. Daarnaast kunnen de wat meer gevorderde mountainbikers kiezen tussen de 65 km of de 90 km mountainbikeroute. Beide fietsroutes worden volledig door middel van pijlen aangegeven. De routes starten bij Löwik Wonen & Slapen en leiden u langs bekende en onbekende paden in de omgeving van Vriezenveen. De routes zijn volledig nieuw en er is voor elk wat wils. Onverharde paden, single tracks, drop-offs en andere uitdagende objecten, waarbij het ludieke ook zeker niet uit het oog is verloren. Onderweg kun je bij een van de pauzeplaatsen weer nieuwe energie opdoen om daarna vol gas de route vervolgen.

Nieuw dit jaar is de 25 km ouder en kind beginnerstocht vanaf 12 jaar.