Hardenberg

De Ds. G. Doekesschool haalt 12.500 flessen op voor kinderbijbels

Door de redactie

De Ds. G. Doekesschool in Hardenberg heeft maar liefst 12.500 flessen opgehaald voor stichting Bible League. Via die organisatie krijgen kinderen in Indonesië een eigen kinderbijbel. De leerlingen van de Doekesschool zamelden flessen in en overwonnen een uitdagende stormbaan om zo geld in te zamelen voor kinderen in Indonesië.

Vrijdag 18 oktober was in de gymzaal een opblaasbare stormbaan van maar liefst zeventien meter uitgezet. Het was voor de leerlingen zaak om die te overwinnen. En dat lukte! Daarna werd de opbrengst van de flessenactie bekend gemaakt en toen bleek dat er 12.500 flessen waren verzameld! De kinderen, de leerkrachten en de medewerkers van Bible League wisten niet wat ze hoorden..

Eén van de leerlingen die het hoorde riep: ''Het gaat niet om de flessen, maar om de kinderbijbels!'' Met de opbrengst van de flessen kunnen nu meer dan 400 kinderen Indonesië blij gemaakt worden met een eigen kinderbijbel.

De speciale actie voor Indonesische kinderen maakt onderdeel uit van het wereldwijde werk van Bible League, waarbij lokale hulpbehoevende kerken ondersteund worden door hen te helpen aan Bijbels, Bijbelstudiemateriaal en training.