Hardenberg

De donkere dagen voor kerst

Door de redactie

Het TFOA-team kreeg onlangs een paar tegenslagen te verwerken waaronder een tweede diefstal van gitaren. De eerste keer betrof het een inbraak in het midden van de nacht twee jaar geleden. Maar begin december van dit jaar werden we opnieuw slachtoffer terwijl de winkel gewoon open was! Een man liet twee gitaren in zijn van te voren geprepareerde lange jas glijden terwijl zijn maat op de uitkijk stond. Pas een dag later merkten we het. Dat gevoel van bestolen worden en onrecht hakte er nogal in bij dat gepassioneerde TFOA team.

Ja, we hebben camerabeelden en de mannen zijn duidelijk herkenbaar als diegenen die twee andere gitaarwinkels bestolen hebben. Na het delen van de gitaren op social media kregen we bijval van klanten en collega's uit de hele wereld. Iedereen staat op de uitkijk naar deze gitaren die best bijzonder zijn zoals een deel van onze gitaarcollectie nu eenmaal is. Een van de gitaren, een Collings gitaar, is zelfs zo bijzonder dat iemand al opmerkte dat ze net zo moeilijk te verkopen is als een gestolen mintgroene Lamborghini.

Het filmpje met dieven in beeld mogen we eigenlijk niet delen in verband met de privacywet. En dat voelt niet alleen onterecht maar ook nogal dom. Waarom zou je een dief beschermen die overtuigend bewezen heeft dit vaker te doen? In de Stentor las ik dat het Rode Kruis sectie Staphorst dit jaar geen fruitmanden verdeelt onder ernstig zieken en 80-plussers in verband met diezelfde privacywet? Ik vraag me dan af; is dat nu doorgeslagen volgzaamheid of een doorgeslagen wet? Mijn boerenverstand en gevoel voor rechtvaardigheid maakt dat ik in ieder geval burgerlijk ongehoorzaam wordt en ik raad het Rode Kruis aan om dit ook te doen. Het is tenslotte bijna kerst.

Terugkomende op het team; een reeks van tegenslagen maakt dat je als team anders naar elkaar gaat kijken. Alle narigheid die ons overkwam heeft er voor gezorgd dat we een stuk meer vastberaden, hechter en sterker zijn geworden en dat voelt best als een warme deken zo vlak voor kerst. 'Elk nadeel hep zijn voordeel', zou Johan Cruijff gezegd hebben.