Hardenberg

De buurt veilig maken doe je met elkaar en WhatsApp Alert

Door de redactie

De aanleiding van WhatsApp Alert is het toenemende aantal (woning)inbraken in de buurt die voor veel onrust zorgen. Vergroot de sociale controle door u aan te melden bij een buurt whatsappgroep.

Wilt u aansluiten bij een groep in uw wijk of buurt of wilt u zelf een alertgroep starten? Dan kunt u zich aanmelden via www.112hardenberg.nu/hardenbergalert. Na uw aanmelding wordt u toegevoegd aan een bestaande alertgroep in uw wijk of buurt of er wordt contact met u opgenomen. Uw aanmelding wordt direct doorgestuurd naar de gebiedsbeheerders, bestaande uit wijkagenten en beheerders van de whatsapp groepen.

De resultaten zullen uiteindelijk zijn dat het aantal inbraken afneemt. Doordat in meerdere buurten al Whatsapp Alertgroepen actief zijn en er steeds meer bijkomen, zullen inbrekers hun activiteiten verplaatsen naar buurten waar geen Whatsapp Alertgroepen actief zijn, omdat ze daar minder in de gaten worden gehouden. Bent u reeds aangemeld, dan graag ook een verzoek aan buren om zich ook aan te melden. Samen maken wij uw buurt veiliger.