Twenterand

De Billy Boem club start weer

Door de redactie

De Billy Boem club weer van start in de gemeente Twenterand op 1 april om 15.30 uur. De club is voor kinderen van acht tot en met twaalf jaar die opgroeien in een omgeving waar sprake is van stress en spanning. Dit heeft op kinderen een grote impact. Daarom organiseert Impluz in samenwerking met Avedan en Zorgsaam de doe-praatclub 'Billy Boem'. Hier leren de kinderen met lastige situaties en emoties om te gaan.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom er stress in of rondom het gezin is. Bijvoorbeeld een ouder met psychische klachten, een scheiding, ruzie, verlies of financiële problemen. Of een broer of zus die door gedrag veel aandacht van het gezin vraagt. Spelenderwijs leren de kinderen hun situatie een plekje te geven en weerbaarder te worden. Zij knutselen, spelen, stellen vragen, praten en leren met hun emoties om te gaan. Billy Boem speelt daarbij een centrale rol. Met Billy maken de kinderen in tien bijeenkomsten van anderhalf uur van alles mee. Ze leren hun gevoelens te herkennen en te uiten, hun vragen worden beantwoord, er worden vaardigheden geoefend en tips meegegeven. Bovenal maken we ook veel lol.

Ouderbijeenkomsten

Naast de kinderclub zijn er ook voor de ouders drie bijeenkomsten waar opvoedingsvragen aan bod komen. Wat heeft een kind nodig als er sprake is van stress? Waar vraagt een kind om en wat kan jij als ouder doen? Ouders hebben de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding ervaringen uit te wisselen. Het kan prettig zijn te ontdekken dat ieder gezin ups en downs heeft. De deelnemende ouders kunnen zo steun ervaren bij elkaar.

De cursus is kosteloos voor de inwoners van gemeente Twenterand. Aanmelden kan bij het Loesloket (bij Arianne) tot 21 maart: abronsvoort@zorgsaamtwenterand.nl of bel naar 0546-481460.