Hardenberg

De beste Overijsselse sporters

Ingezonden

Op zondag 8 januari zijn tijdens de feestelijke bijeenkomst 'Sportmoment 2016' in de studio van RTV Oost in Hengelo de winnaars bekendgemaakt van de titels Sportman, Sportvrouw en Sportploeg 2016. Sanne Wevers, Anna van der Breggen, Gary Hekman en Heracles Almelo zijn de winnaars. Hét sportmoment van 2016 is volgens het publiek de winst van de gouden medaille van Sanne Wevers.

Tijdens het Sportmoment, de opvolger van de Overijsselse Sportverkiezingen, werden turnster Sanne Wevers uit Oldenzaal en wielrenster Anna van der Breggen uit Hasselt gekroond tot sportvrouw van Overijssel. Zij kregen de prijs uit handen van Commissaris van de Koning Ank Bijleveld. Van der Breggen en Wevers wonnen afgelopen zomer goud tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Naast haar gouden plak in de wegwedstrijd won Van der Breggen ook nog brons op de olympische tijdrit.

Sportman

Gary Hekman uit Kampen werd uitgeroepen tot beste sportman van de provincie. De schaatser en inline-skater werd deze zomer Europees kampioen skeeleren in Steenwijk. Daarnaast won hij diverse wedstrijden als marathonschaatser.

De prijs voor beste sportploeg van het jaar ging naar Heracles Almelo. De ploeg van trainer John Stegeman behaalde vorig seizoen voor het eerst in de historie van de club Europees voetbal. Aanvoerder Mark-Jan Fledderus nam de prijs in ontvangst van Ank Bijleveld.

Jaap Stam Award

Tafeltennisser Gerben Last, die meerdere medailles won tijdens de Paralympische Spelen, ontving de Jaap Stam Award, een oeuvreprijs voor een sporter die zich ook naast de sport heeft ingezet. De Hennie Kuiper Trofee (talentenprijs) ging naar schaatsster Joy Beune uit Borne. Zij werd Nederlands kampioen schaatsen. Helios uit Deventer werd uitgeroepen tot meest maatschappelijke Amateurclub van het Jaar. De voetbalvereniging ontving duizend euro van de provincie Overijssel.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer