Hardenberg

De Avond4daagse Kloosterhaar, meer dan wandelen

Door de redactie

DaGaWa, de organisatie van de Avond4daagse Kloosterhaar, kan terugkijken op een zeer geslaagde week. Tijdens deze derde editie was gekozen voor een andere aanpak. Er kon namelijk worden gestart vanaf drie verschillende locaties en dat bleek een schot in de roos te zijn.

Meer dan 600 wandelaars genoten iedere avond, onder ideale weersomstandigheden, van onder andere het prachtige natuurgebied De Engbertsdijksvenen, ze keken op van de verrassende routes en de historie op de Balderhaar en ze werden verrast door de aanwezigheid van een historische Kloostertuin, een museum en de mooie natuur rondom Villapark De Vlegge in Sibculo.

Op maandagavond was er voor de honden opnieuw een Doggy Walk georganiseerd en ook op de dinsdagavond voor de hardlopers weer De Balderhaar Run. Op de laatste avond was de traditionele route door het dorp. Er was dit jaar voor de peuters een heuse kindertrein geregeld en voor de ouderen reden er weer twee huifkarren van HARP. Samen met de wandelaars kwamen zij in de Lange Laatste Loodjes Laan aan, waar ze feestelijk onthaald werden door het Kloosterhaarse dweilorkest de Haarschutters. DaGaWa wil alle wandelaars, alle vrijwilligers, alle sponsoren en iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de Avond4daagse enorm bedanken. Dankzij hen waren het vier fantastische dagen. Kloosterhaar, een prachtig dorp, waar saamhorigheid, gezelligheid en sportiviteit hand in hand gaan.