Hardenberg

De 1,5 meter vrijwilliger is Present

Door de redactie

Stichting Present draait om verbinding, een brug slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden.

"Daarmee willen we een beweging op gang brengen waarin steeds meer mensen het vanzelfsprekend gaan vinden om naar elkaar om te zien. In de huidige tijd met de corona maatregelen ziet die brug er even iets anders uit. Waar we normaal gesproken veel met groepen vrijwilligers werken kijken we nu naar kleinere individuele projecten. Want in deze tijd zijn vrijwilligers nog steeds hard nodig. Ook in de gemeente Hardenberg wonen mensen die geen sociaal netwerk, geen financiële middelen of gezondheidsklachten hebben. Deze mensen kunnen bijvoorbeeld niet hun tuin onderhouden of zelf hun huis opknappen.

Om ook in de coronatijd het verschil te maken heeft Stichting Present de 1,5 meter vrijwilliger in het leven geroepen. Door vrijwilligers individueel in te zetten of met vrijwilligers uit hetzelfde huishouden te werken kunnen projecten blijven doorgaan. Op dit moment zetten we veel vrijwilligers in voor kleine tuinprojecten. De vrijwilligers nemen zelf eten en drinken mee en maken gebruik van eigen gereedschap. Zo creëren we een veilige omgeving voor zowel de vrijwilliger als hulpontvanger. Het is even wennen maar iedereen is heel positief. De hulpontvangers zijn erg dankbaar voor de hulp en het sociale contact. De vrijwilliger geeft het veel voldoening om nu iets te betekenen voor een ander", aldus Stichting Present.

Nieuw kantoor

"Sinds 18 mei zitten wij op ons nieuwe kantoor bij InBeeld in het centrum van Hardenberg. Een fantastische locatie met meerdere maatschappelijke organisaties. Een mooie plek voor nieuwe samenwerkingen. De eerste match is nu al gemaakt. Komende tijd gaat er al een Present vrijwilliger aan de slag voor InBeeld om mondkapjes te maken voor het AZC. De vrijwilliger staat bij ons centraal. We luisteren altijd naar de wensen van de vrijwilliger. Wil je ook iets voor een ander betekenen? Laat weten wat je wil doen, dan zoeken wij jou match! Ga naar www.presenthardenberg.nl of neem contact op via info@presenthardenberg.nl".