Hardenberg

D.D.D. jeugd succesvol op PK Overijssel

Door de redactie

Het jaar, nog maar amper begonnen,of het persoonlijk kampioenschap voor de Overijsselse damjeugd stond al weer op het programma. Een achttal jeugdspelers van DDD reisde hiervoor af naar Westerhaar om hieraan deel te nemen.

De inzet was, buiten het behalen van de Overijsselse titel, het in de wacht slepen van een ticket voor het Nederlands kampioenschap sneldammen. In de categorie welpen was DDD sterk vertegenwoordigd met maar liefst vijf spelers waaronder top favoriet Siebe Kortleven. En deze maakte de hooggespannen verwachtingen ook meer dan waar. Hij wist al zijn twaalf partijen te winnen en ongeslagen Overijssels kampioen te worden. Ook in de prijzen viel Jesper Ekkelkamp die derde wist te worden. De vijfde plaats was er voor Fienne Martens en Mart en Laura Ekkelkamp eindigden respectievelijk op de negende en de elfde plaats.

Bij de pupillen wist Bart-Jan Kortleven nadat hij de voorronde had gewonnen, in de finale de titel na zware strijdte veroveren bij de pupillen. In deze categorie eindigden Thijmen Ekkelkamp als zesde terwijl er een zevende plaats was voor Mart van Vliet.

Door dit resultaat hebben zowel Siebe als Bart-Jan zich geplaatst voor het N.K. sneldammen bij respectievelijk de welpen en de pupillen.