Hardenberg

Dave Meijerink derde op EK Grasbaan

Door de redactie

Dave Meijerink uit Schuinesloot is afgelopen weekend derde geworden tijdens het Europees kampioenschap Grasbaan. Deze races werd gehouden op de Franse baan in Tayac.

Jesper Veldhuizen - Baansportfansite

De twintigjarige MAC van Dedem clubrijder nam op zaterdag 1 augustus deel aan het EK Grasbaan. Romano Hummel en Theo Pijper waren de andere Nederlandse deelnemers. De avond begon voor Dave Meijerink alles behalve ideaal. In de eerste heat reed Meijerink voorop toen hij ten val kwam. Dat betekende nul punten. Vervolgens herstelde Meijerink zich uitstekend met een eerste en tweede plaatsen in de overige series. Hierdoor plaatste de Grasbaanracer uit Schuinesloot zich rechtstreeks voor de finale, waar in totaal zes rijders aan zouden deelnemen. In de finale streed Meijerink om de eerste plek. Na een spannende race kwam hij als derde over de eindstreep, waardoor hij na afloop samen met de Franse winnaar Mathieu Tressarieu en landgenoot Hummel het podium mocht betreden.

Dave Meijerink: "Wat een avond! Na de crash in de eerste heat zijn we ijzersterk teruggekomen en wisten we ons rechtstreeks te plaatsen voor de A-finale. In de finale gestreden om de eerste plek, maar ik werd even afgesneden en uiteindelijk als derde over de finish gekomen. Derde van Europa, wat ben ik trots op mijn team".

Jesper Veldhuizen - Baansportfansite

Evenementenkalender