Hardenberg

Dans In viert eerste lustrum

Door de redactie

Het zijn roerige tijden in de Hardenbergse danswereld. Hardenbergs bekendste dansschool sluit de deuren en er zijn al weer drie nieuwe initiatieven uit de grond gestampt. Maar Hardenberg biedt meer. Al sinds 2012 biedt Ineke Smit met haar dansschool Dans In stijldanslessen aan. Ineke Smit is een bekwame dansinstructrice met ruim 20 jaar ervaring. Nu, aan het eind van het 5e dansseizoen kijkt zij terug op de afgelopen jaren.

"In 2012 besloot ik om zelf een dansschool op te zetten. Kleinschalig, met aandacht voor de gewone dansers die graag willen kennismaken met stijldansen, of meer willen leren. Ik geef les in kleine groepen, en het gaat in een gemoedelijke sfeer. Het niveau van de lessen pas ik aan aan de groep. De lat ligt niet te hoog, maar ook voor mensen die meer willen, is er gelegenheid om zich verder te ontwikkelen en bieden we nieuwe figuren". Ook vergevorderde dansers kunnen van Ineke Smit wel wat leren. Met nieuwe figuren houdt ze het dansen voor alle betrokkenen interessant. "Dansen is een mooie hobby en het houdt je fit. Je kunt er al jong mee beginnen en ermee doorgaan tot op hoge leeftijd. En om de kosten hoef je het niet te laten", zegt Ineke. Dans In heeft bij Zaal Mulder een thuisbasis gevonden waar gedanst kan worden in een van de mooie zalen, die gelukkig over een goede vloer beschikken. Dans In geeft ook privélessen, waar vooral bruidsparen gebruik van maken. Voor hen biedt Dans In een unieke openingsdans, toegesneden op de eigen wensen van het paar. Ineke stelt van de lievelingsmuziek van het paar een mix samen, en bedenkt met hen een choreografie. Als de bruiloft bij Mulder wordt gehouden, kan het paar rekenen op een aantrekkelijk voorstel.

Daarnaast houdt Dans In ook regelmatig vrijdansavonden. Mooie gelegenheden om nog eens te oefenen en het is tegelijk ook een gezellig avondje uit. Ineke Smit kijkt met voldoening terug op deze vijf jaar als eigen dansschool. "Het geeft erg veel voldoening. Het is ook voor mij een grote hobby, en veel mensen hebben er plezier in. Ik ga hier zeker nog jaren mee door".