Hardenberg

Damclub HDC-Hardenberg weer van start

Door de redactie

Na een abrupt einde van de damcompetitie van 2019-2020 wegens de perikelen met betrekking tot corona, kwamen de leden van de damclub maandagavond 31 augustus voor het eerst weer bij elkaar, voor het houden van de ledenvergadering.

Nadat de verschillende jaarverslagen de revue gepasseerd waren, en de bestuurlijke activiteiten voor het komende jaar onveranderd bleven, werd het spelen van een nieuwe competitie besproken. De afgebroken jaargang 2019-2020 zal niet meer worden uitgespeeld. Met de richtlijnen van het RIVM wordt bij de opzet van het nieuwe seizoen rekening gehouden, en de wedstrijden zullen dusdanig worden gehouden, dat de spelers (veel) verder van elkaar verwijderd, hun wedstrijden zullen spelen. Ook de opstelling van de speeltafels zal daardoor veranderen.

Er komt een nieuwe competitie, waarbij nieuwe spelers van harte welkom zijn, en deze gaat op maandag 7 september van start. Er wordt, voorzover het tot de mogelijkheden behoort, drie keer tegen elkaar gespeeld, daarna wordt bekeken hoe het verder gaat. In deze onzekere tijden moet je niet teveel vooruit plannen. Afgesproken is om de beslissing, volgend jaar februari weer een damdag te houden, tot het eind van dit jaar uit te stellen.

Natuurlijk werd er ook nog even gedamd, met een beperkte sneldamcompetitie tussen zes spelers. Daarin bleek Jan Huisman (negen punten) na vijf partijen net iets sterker te zijn dan Herjan Overweg (acht punten) en Gert Brink werd derde met zes punten.

Aanstaande maandag wordt begonnen met de nieuwe damcompetitie, vanaf 19.30 uur in gebouw 'De Esch', náást de Hessenwegkerk in Heemse. Nieuwe leden kunnen zich aanmelden voorafgaande aan de wedstrijden.