Hardenberg

Damclub HDC-Hardenberg speelt eerste wedstrijden

Ingezonden

Met het spelen van de eerste ronde in het seizoen 2020-2021, is Damclub HDC weer begonnen aan de onderlinge damcompetitie. Drie keer zal er dit seizoen tegen elkaar gespeeld worden op de maandagavonden gedurende de maanden september tot en met april. Hopelijk kan deze competitie wel worden uitgespeeld.

In de openingsronde troffen Gert Brink en Mans Veltink elkaar. Na de opening van de partij wilde Veltink een ruil voorbereiden, maar bij de slagenwisseling kon Brink achter een schijf van Veltink lopen, en kwam op voordeel, toen Veltink eerst één, en even later twee schijven inleverde. Dat is teveel van het goede, en later in de partij kon Brink de eerste punten noteren.

Egbert Reiling kruiste de degens met Evert Rolleman, die het aanvankelijk moeilijk had, maar toch gelijke tred hield met de witspeler. In het vervolg van de partij wist Reiling met subtiele middelen het verzet van Rolleman te breken, en kon ook hij zijn eerste punten laten bijschrijven.

Tenslotte speelden vader en zoon Overweg tegen elkaar. Langzaam maar zeker kwam er tekening in de partij. Gerben Overweg, die ook tegen het uurwerk speelde, kon vooralsnog gelijke tred houden. Herjan voerde de druk op, en bracht de HDC-voorzitter in het nauw, waarna hij een remise aanbood. Herjan ging er niet in mee, en kreeg de vis uiteindelijk op het droge.

Stand na de eerste ronde: 1. Brink 1-2; 2. H. Overweg 1-2; 3. Reiling 1-2; 4. G. Overweg 1-0; 5. E. Rolleman 1-0; 6. Veltink 1-0; 7. Huisman 0-0. Op maandag 14 september wordt de tweede ronde gespeeld in De Esch in Heemse.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer