Hardenberg

Dam tot damloop wandeltocht uitdaging voor goed doel!

Door de redactie

Mannie Bartels- Bouwhuis en haar nichtje Sonja Hekman- Bolks gaan meelopen met de Dam tot Damloop wandeltocht op 21 september, ze willen hiermee geld ophalen voor de ziekte van Huntington , de ziekte van Huntington komt voor in het gezin van Mannie, haar man had deze ziekte en haar dochter heeft helaas ook de ziekte van Huntington.

De ziekte van Huntington is een vreselijke en mensonterende ziekte welke qua symptomen een combinatie lijkt op die van Alzheimer, Parkinson en ALS. Huntington is een erfelijke ziekte die ontstaat door een DNA mutatie in het gen coderend voor het huntington eiwit.

De ziekte van Huntington is dus een erfelijke aandoening die bepaalde delen van de hersenen aantast. De eerste symptomen openbaren zich meestal tussen het 35e en 45e levensjaar, maar kunnen ook eerder of later in het leven optreden. De ziekte uit zich onder andere in onwillekeurige (choreatische) bewegingen die langzaam verergeren, verstandelijke achteruitgang en een verscheidenheid van psychische symptomen.

Er is hoop voor de toekomst. Kansen op een geneesmiddel binnen tien jaar zijn veelbelovend. Daar is onderzoeksgeld voor nodig

Steun Mannie en Sonja , door een donatie te doen om zoveel mogelijk geld op te halen voor deze ziekte, dat kan door onderstaande link aan te klikken/maken.

https://www.geef.nl/nl/actie/wij-doen-mee-aan-de-dam-tot-damloop-wandeltocht/donateurs of te geld storten op rekeningnummer: NL43 RABO 0342 9392 89 ovv dam tot damloop.

Ontzettend bedankt!!