Ommen

Dakloze jongeren bij de Nacht Zonder Dak in Ommen

Door de redactie

Jongeren van gkv Het Baken en van de Evangelische Gemeente Ommen laten het grasveld en de parkeerplaats onder de brug bij Hotel De Zon in Ommen in een krottenwijk veranderen. De jeugdgroep organiseert de 'Nacht Zonder Dak', waarbij zo'n 40 á 50 jongeren in zelfgebouwde hutten van karton of plastic de nacht door gaan brengen. Met deze actie halen ze geld op voor straatjongeren in Nepal, Bolivia, Kenia en India, die hun nacht altijd op deze manier moeten doorbrengen. De Nacht Zonder Dak Ommen vindt plaats op 12 en 13 april.

Deze 'Nacht Zonder Dak' is een initiatief van de christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie Tear. De opbrengst van deze actie is bestemd voor vier projecten die Tear steunt in Nepal, Bolivia, Kenia en India. Deze projecten helpen straatjongeren waar zij onderdak, begeleiding, onderwijs en een toekomst krijgen.

Tijdens de Nacht Zonder Dak kunnen de deelnemers genieten van een afwisselend programma. Door de Nacht Zonder Dak, die jongeren veel gezelligheid geeft, hebben jongeren de mogelijkheid om daadwerkelijk iets te doen voor leeftijdsgenoten die dagelijks op straat leven. Verschillende ondernemers uit Ommen dragen een steentje bij, door deze actie te sponsoren.

Belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te nemen. In het Café Zonder Dak kunnen zij een bakje thee of koffie en een broodje knakworst kopen, de opbrengst gaat uiteraard naar Tear. Kijk voor meer info of sponsoring op www.nachtzonderdak.nl/ommen. Nacht Zonder Dak Ommen is ook op Facebook en Instagram te volgen.