Hardenberg

Dagboek van een leerkracht

Door de redactie

Juffen uit de gemeente Hardenberg houden een dagboek bij over hoe met omgaat met het thuisonderwijs. Hieronder leest u het dagboek van Juf Marle, leerkracht hoogland OBS 't Spectrum.

Dinsdag 5 januari 2021

De eerste dag van het online lesgeven was even weer zoeken voor iedereen, maar wat ben ik trots op mijn 28 kinderen. Ze doen het allemaal maar even. In Meet, instructies volgen op Classroom, werk maken op Snappet! Ik wil de kinderen elke dag in Meet, zodat ik ze allemaal kan zien. Op die manier kan ik volgen wat ze doen en kan zien hoe ze zich voelen. Een heel karwei, maar voor mij heel belangrijk.

Woensdag 6 januari 2021

Laptop: check, telefoon: check, link in Meet: check! Dat zijn een heleboel stappen voordat we eindelijk aan het werk kunnen. En dan ben ik ook nog een moeder van een meisje van 4. Ook zij moet thuis aan het werk voor school. Dus wordt het switchen van de klas naar haar en weer terug. Gelukkig is iedereen erg geduldig en helpen we elkaar allemaal heel goed.

Donderdag 7 januari 2021

We hebben de structuur er aardig in zitten. Om 9.00 uur in Meet, 09.30 uur even lekker met z'n allen dansen, 10.00 uur pauze, 10.30 uur met z'n allen automatiseren en daartussenin lekker aan het werk. Als de kinderen iets niet snappen, kunnen ze ons bellen of appen. Het werkt! Maar oh, oh, wat ben ik blij als ik de kinderen gewoon weer in levenden lijve op school kan zijn. Hoe goed we ook allemaal met elkaar bezig zijn, en dat zijn ze echt allemaal, je kunt niet even snel een gesprekje één op één voeren. Gewoon de aandacht geven die sommige kinderen echt nodig hebben, even een aai over de bol of een knuffel.