Hardenberg

Dagboek centraal in expositie

Door de redactie

In het informatiecentrum van de Historische Vereniging Hardenberg aan het Wilhelminaplein is in juli, augustus en september een expositie te zien over het dagboek van Pietertje te Rietstap. De tentoonstelling heeft dezelfde titel als haar dagboek: Dat jullie weten wat oorlog is. De tentoonstelling werd op maandag 6 juli geopend door Pietertjes zoon Derk Jan en dochter Alie.

G. Brokelman

In haar dagboek schreef Pietertje over de arrestatie, de gevangenschap en de executie van haar man Derk, die vanwege zijn activiteiten voor de Trouw Verzetsgroep Bergentheim vlak voor de bevrijding in 1945 in Varsseveld is geëxecuteerd. De expositie, samengesteld door het Historisch Centrum Overijssel, bestaat uit een beeldpresentatie over het dagboek. De oorlogsgeschiedenis van de familie Te Rietstap is gedocumenteerd in het boek Gerijpt Graan. Die boek werd overhandigd aan het Historisch Centrum Overijssel.

De expositie is gratis toegankelijk. In verband met de coronamaatregelen dienen bezoekers zich vooraf telefonisch aan te melden bij Piet van Weerden: 06-1537 9224 of via stadswandeling @hvhardenberg.nl. Tijdens het bezoek gelden de RIVM-richtlijnen.

G. Brokelman

G. Brokelman

G. Brokelman