Hardenberg

Dag van de Taal

Door de redactie

Op zaterdag 2 november wordt voor het eerst een waar taalfestival georganiseerd: de 'Dag van de Taal'. Er is een complete route uitgezet door de wereld van taal en lezen, waarin je van alles tegenkomt. Zelfs echte slangen zijn er te bewonderen! In het FabLab, kun je je creativiteit volop kwijt tijdens inspirerende workshops. Cultuurkoepel Vechtdal komt met een programma vol met dansen, rappen en toneelspelen. Van 10.00 tot 15.00 uur is jong en oud welkom op de open dag in het LOC+ gebouw in Hardenberg.

Dichter*es van het TaalFestival

De organisatie van het Taalfestival en Bibliotheek Hardenberg organiseren een dag vol gratis activiteiten en workshops. Daarbij zijn er zes Hardenbergers die strijden om de titel Dichter*es van het TaalFestival. Zij hebben gedichten ingezonden en deze zullen om 14.00 uur aan de jury en het publiek worden voorgedragen. Vervolgens zal wethouder Gitta Luiten de prijs aan de winnaar uitreiken.

Nederland Leest in de maand november

Bibliotheken door het hele land staan in het teken van Jan Wolkers en Duurzaamheid in de maand november. Tijdens Nederland Leest, de grootste bibliotheekcampagne van Nederland, doet de bibliotheek een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau met als titel "Winterbloei". Dit boek is gratis af te halen in de Bibliotheek.

Voor meer informatie omtrent het volledige programma, verwijzen we u naar www.bibliotheekhardenberg.nl.