Twenterand

Daan Beernink tweede op de Dutch Open

Ingezonden

Op zondag 3 februari deed Daan Beernink mee aan het Dutch Open dartstournement in de Bonte Wever te Assen. Samen met 56 anderen streed het darttalent uit Vroomshoop voor de titel Dutch Open winnaar bij de aspiranten.

Dit toernooi in Assen, het grootste van Nederland, is zeer geliefd bij darters. Het mooie van dit evenement is dat iedereen mee kan doen of je huisdarter bent of recreant, je kunt je gewoon inschrijven voor de verschillende categorieën. Er wordt gespeeld heren- en dameskoppels, jeugd (junioren, aspiranten en meisjes), heren- en damessingles en er is zelfs voor de mensen met een handicap een toernooivorm.

Na zijn eerste twee wedstrijden te hebben gewonnen speelde Daan in de achtste finales tegen Tim 'de Terror' v.d. Berg. Daan boekte een 3-1 overwinning en beëindigde de wedstrijd met een 167 finish. In de kwartfinale werd het een zeer spannende wedstrijd tegen Matthijs Attema. In de beslissende vijfde leg had Matthijs één matchpijl, maar die miste hij. Daan wist zijn dubbel wel te gooien. Hij won met 3-2 en ging naar de halve finale. Ook nu won Daan weer met 3-2, dit keer van Jesse v. Meerveld. Daarmee had Daan de finale bereikt, waarin hij het moest opnemen tegen Pim van Bijnen, de nummer één van de ranking van de NDB bij de aspiranten. Daan mocht zich in de VIP ruimte voorbereiden op de finale die op het grote podium gegooid werd. In de VIP ging Daan op de foto met topdarters als Martin adams, Darryl Fitton, Lisa Ashton en Mikuri Suzuki, de wereldkampioene bij de Dames. In de finale bleek Van Bijnen met 3-0 te sterk maar Daan verliet het toernooi met opgeheven hoofd en kan terugkijken op een fantastische ervaring. Hij kreeg bij de prijsuitreiking een bos bloemen en een grote beker en er werd een mooi geldbedrag gestort. Al met al een lange maar heel mooie dag voor Daan.